Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  2015  >  iulie
Ultimele

Festival cu iz de Petreni

Prin   /  31 iulie 2015  /  Cultura, Ştiinţă, Noutăți  /  Nici un comentariu

Duminica ce tocmai a trecut, a lăsat satul Petreni impregnat cu miros de sărbătoare şi voie bună. Aici a fost serbată prima ediţie a „Festivalului tradiţiilor populare”. Probabil, că demult n-au văzut Petrenii atâta frumuseţe adunată într-un singur loc. Pentru că, odată lansată, de către lucrătorii de la Căminul cultural ideea organizării festivalului a şi fost susţinută de petrenenii sârguincioşi, meşteri la toate celea.

Citeşte mai mult →
Ultimele

Reporteri mici – întrebări mari

Prin   /  31 iulie 2015  /  Noutăți, Oficial  /  Nici un comentariu

Nina CERETEU, primar, or. Drochia
© Marcela Vovc

Astăzi, Nina Cereteu, primarul orașului Drochia, a fost „luată la întrebări” de picii de la grădinițele din oraș. Serios vorbind, inițiativa, cu genericul „Reporteri mici – întrebări mari”, a venit din partea primăriei orașului. Despre ce au discutat copiii și primarul, citiți în săptămânalul „Glia drochiană” din 7 august 2015. Marcela Vovc

Citeşte mai mult →
Ultimele

“Glia Drochiană”, împlineşte vise

Prin   /  31 iulie 2015  /  Noutăți, Social  /  Nici un comentariu

Miercuri PP. “Glia Drochiană”, a organizat un concert de caritate “Împlineşte un vis” pentru Sergiu Obadă din s. Mihăileni. Un tânăr care e ţintuit în scaunul cu rotile de 6 ani în urma unui grav accident rutier. Unicul său vis este să mearga pe propriile picioare, sa ducă o viaţă normală la fel cum o au semenii lui.

Citeşte mai mult →
Ultimele

Grigore LUPAȘCU: „Cu Dumnezeu nu ne putem pune!”

Prin   /  31 iulie 2015  /  Agricultură, Noutăți  /  Nici un comentariu

Recoltarea grâului de la Mândâc se face calitativ și în termenii stabiliți

A finisat recoltarea culturilor cerealiere din prima grupă. În gospodăria agricolă SRL „Grildosagro” din satul Mândâc, secerişul a durat o săptămână. Grigore Lupașcu, directorul întreprinderii, ne-a relatat cu tristețe, că de pe cele 180 ha de orz de toamnă a obținut câte 30 chintale de boabe la hectar, iar de pe cele circa 700 ha de grâu de toamnă – doar câte 25 chintale.

Citeşte mai mult →
Ultimele

Cetăţeni „cu obraz”, până la urmă

Prin   /  30 iulie 2015  /  Post-scriptum  /  Nici un comentariu

Încă un guvern a apărut pe tarabele pieţei politice din Republica Moldova. După mai bine de o lună de negocieri, partidele pro-europene din parlament au acordat vot de încredere noului executiv. Nu se ştie cât timp acesta va fi funcţional, dar, mă rog, contează însuşi gestul. Iar noi, ca cetăţeni „cu obraz”, ar trebui să […]

Citeşte mai mult →
Ultimele

Accident grav în preajma satului Miciurin

Prin   /  29 iulie 2015  /  Noutăți, Social  /  Nici un comentariu

În dimineaţa zilei de astăzi, 29 iulie 2015, la ora 7.30, pe traseul naţional R-12 Donduşeni-Drochia-Pelinia, în preajma satului Miciurin, s-a produs un accident rutier grav, cu implicarea a două automobile de marca Honda şi Audi.

Citeşte mai mult →
Ultimele

Feroviarii drochieni mereu la datorie (foto)

Prin   /  29 iulie 2015  /  Noutăți  /  Nici un comentariu

Angela Barca, (in stanga) lucratori la primirea si predarea marfurilor, Maria Fedicina, operator, primesc documentele de la FC Antracit, sef Boris Dibrinaschi © Valentina Cebotari/GD

În ultimul timp, apariţia unor trenuri din 20-30 de vagoane cu marfă devine o raritate în staţia Drochia. Şi nu că staţia nu le-ar putea primi, ci pentru că simţitor a scăzut volumul de mărfuri transportate şi numărul de pasageri deserviţi de această unitate economică în raport cu anii precedenţi.

Citeşte mai mult →
Ultimele

Se caută un președinte

Prin   /  28 iulie 2015  /  Post-scriptum  /  Nici un comentariu

Șocant! A dispărut șeful statului! Actualmente, Republica Moldova se confruntă, probabil, cu cea mai grea perioadă a existenţei sale ca stat independent: s-a pierdut președintele ţării!!! Totul a început cu fluctuaţiile de pe piaţa valutară și așa numita „depistare” a dispariţiei celor peste 13 miliarde de lei din trei bănci comerciale. Atunci, conform tradiţiei, domnul […]

Citeşte mai mult →
Ultimele

Viceprimarul de Drochia vine de la Sofia

Prin   /  23 iulie 2015  /  Noutăți, Oficial  /  Nici un comentariu

Nina CERETEU, primar de Drochia, și Victor DARII, viceprimar
© Nelly Ciobanu/GD

La 23 iulie, curent, Victor Darii a fost ales „mâna dreaptă” a primarului Nina Cereteu și executorul doleanțelor cetățenilor orașului Drochia. Or, Victor Darii, membru al formaţiunii politice „Partidul Nostru”, a fost ales în funcţia de viceprimar al oraşului.

Citeşte mai mult →
Ultimele

Boala secoului XXI – calculatorul

Prin   /  22 iulie 2015  /  Noutăți, Social  /  Nici un comentariu

11749617_939769732740385_137161914_n

Statul la calculator, un obicei ce ne îmbolnăveşte . Riscurile pentru cei care petrec ore în şir în faţa computerului şi soluţiile de a le limita accesul, le aflaţi de la Elena Brăguţă, psiholog Centrul de Sănătate Femeii şi Prietenos Tinerilor “Ana”.

Citeşte mai mult →
Ultimele

Copiii cu dizabilităţi, limitaţi în dreptul la educaţie

Prin   /  21 iulie 2015  /  Noutăți, Social  /  Nici un comentariu

Galina CHISTREA, şef Serviciul Asistenţă Psiho-Pedagogică

Educaţia incluzivă prevede, conform „Programului de dezvoltare a educaţiei incluzive în Republica Moldova pentru anii 2011 – 2020”, schimbarea şi adaptarea continuă a sistemului educaţional, pentru a răspunde diversităţii copiilor şi nevoilor ce decurg din aceasta, pentru a oferi o educaţie de calitate tuturor, în contexte integrate şi în medii de învăţare comună.

Citeşte mai mult →
Ultimele

Câinii vagabonzi, între problemă şi lipsă de implicare

Prin   /  17 iulie 2015  /  Noutăți, Social  /  Nici un comentariu

Voluntarii care doresc să facă o schimbare în societate-Adam LAWRENCE și Vladimir ROTARI

Problema câinilor vagabonzi este, pentru oraşul Drochia, poate una dintre cele mai stringente cu care se confruntă locuitorii comunităţii. Indiferent că alegem să ignorăm acest fenomen sau să ne revoltăm împotriva lui, câinii comunitari continuă să reprezinte cel puţin un disconfort vizual, şi, nu de puţine ori, o ameninţare directă la adresa securităţii şi integrităţii noastre corporale.

Citeşte mai mult →
Ultimele

„Avem di tăti”

Prin   /  16 iulie 2015  /  Post-scriptum  /  Nici un comentariu

Tuturor ne este cunoscută piesa celor de la „Planeta Moldova”… Din păcate, în viaţă nu-i ca în cântec. Moldovenii nu prea au, iar dacă au, atunci doar minimul pentru existenţă şi nu chiar toţi. Or, avem concetăţeni care mănâncă o pâine în trei zile, pentru că mai trebuie să achite facturile de întreţinere, şi avem […]

Citeşte mai mult →
Ultimele

Спрашивайте – отвечаем: Ломать и строить по закону

Prin   /  15 iulie 2015  /  Noutăți, Social  /  Nici un comentariu

pointmd

В редакцию нашей газеты обратились несколько горожан, у которых вызывает обеспокоенность то, что в многоэтажных домах некоторые жители ломают внутри своих квартир стены по своему усмотрению, возводят всякие пристройки и т. д. Насколько это законно и существует ли ответственность за такие действия, спрашивают они? Эти вопросы газета переадресовала Вячеславу Кицану и Валериу Пынзару.

Citeşte mai mult →
Ultimele

Relaţia moldo-italiană de nivel local are şanse reale de continuitate

Prin   /  14 iulie 2015  /  Noutăți, Social  /  Nici un comentariu

Primarul Nina Creteu a primit în dar o carte a localităţii Pineto de la Ina Spinei.

Ina Spinei este o moldoveancă cu sentimental de patriotism foarte acutizat şi profund dezvoltat. Este originară din satul Măcăreuca, raionul Drochia, şi cu mulţi ani în urmă, împreună cu alţi semeni de ai noştri, a luat calea spre Italia. Atunci nici nu bănuia, că Italia avea să devină a doua ei Patrie.

Citeşte mai mult →
Ultimele

Un nou preşedinte pentru Drochia (Foto)

Prin   /  13 iulie 2015  /  Noutăți, Oficial, Politică  /  Nici un comentariu

Vasile Grădinaru, preşedintele raionului, este felicitat de vicepreşedinţii proaspăt aleşi Andrei Marian şi Igor Grozavu.

Luni, 13 iulie 2015, a avut loc şedinţa Consiliului raional Drochia, convocată de preşedintele aflat în exerciţiu Andrei Marian. Pentru discuţie la ordinea zilei au fost puse două chestiuni: alegerea preşedintelui raionului şi alegerea vicepreşedinţilor raionului. Şedinţa a fost deschisă de către Alexei Plopa, secretar, Consiliul raional Drochia.

Citeşte mai mult →