Lună: februarie 2016

Indicii criminogeni de la Drochia atestă o descreștere

Situația criminogenă din raionul Drochia în 2015 a înregistrat o descreștere vădită comparativ cu a. 2014. Dacă în 2014 au fost înregistrate 775 infracțiuni, apoi în anul trecut – 685, ceea ce constituie o scădere cu 11,61%. La acest subiect i-am solicitat detalii lui Maxim Bernic, șeful Inspectoratului de Poliție Drochia, locotenent – colonel de poliție.

Ecografia este neinvazivă

Medicul Nicolae Moțoc este unul dintre reprezentanții medicinii drochiene care nu prea are nevoie de multă prezentare. Are un stagiu solid de activitate, timp, în care a efectuat zeci de mii de examinări ecografice, în urma cărora pacienții au putut beneficia de un tratament corect. Stă zi de zi în semiîntunericul cabinetului, examinează pacienții, urmărind cu mare atenție imaginile de pe ecran și dictându-i asistentei concluziile. Astfel zi de zi, peste 30 de ani. Deunăzi am realizat acest interviu.

„Мы рады вам таким, какие вы есть…”

В городском профессиональном училище (директор Екатерина Арефти) с 2015-го была введена должность психолога. Её занял Владимир Ротарь. Приближается к завершению первый год работы, и он уже может делать определенные выводы.