Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Agricultură  >  Articol curent

În raionul Drochia s-a încheiat recoltarea

Prin   /  2 august 2019  /  Nici un comentariu  /   96

În gospodăriile agricole din raionul Drochia s-a încheiat recoltarea cerealierelor din primul grup. În medie hectarul de grâu a dat câte 38 chintale de boabe.

După cum ne-a comunicat Ion Nicora, şeful Direcţiei Agricultură şi Relaţii Funciare a Consiliului raional Drochia, în anul curent culturile păioase şi păstăioase au fost cultivate pe o suprafaţă de  circa 21052 hectare.

Seceris la Chetrosu

Seceris la Chetrosu

– Roada obţinută nu este una ce ar îndreptăţi cheltuielile agricultorilor, – ne-a mărturisit dumnealui. – Din cauza grindinei gospodăriile agricole de la Zguriţa, Cotova au pierdut apropae totalmente recolta de mazăre, iar cantitatea celorlalte culturi este sub nivelul aşteptărilor din cauza secetei. Acum, la finalul secerişului cerealierelor din primul grup, roada medie pe raion este următoarea:

Grâu (17230 hectare) – 38 chintale la hectar;

Orz de toamnă (1481 hectare) – 39 chintale;

Orz de primăvară (381 hectare) – 35 chintale;

Rapiţă (1154 hectare) – 22 chintale;

Mazăre (806 hectare) – 28 chintale la hectar.

La moment, în gospodării se înfăptuieşte discuirea şi introducerea în sol a îngrăşămintelor, – ne-a mai spus Ion Nicora. – Adică plugarii se pregătesc pentru semănatul de toamnă. O fac în condiţii foarte complicate, pământul e uscat, lipsit de vlagă. Dar au fost ani şi mai neprielnici. Toate se vor aranja, neapărat vom avea ploi, – a conchis pe un ton mai optimist specialistul din agricultură.

A înregistrat

Liuba BULGARU

 

  • Publicat: 8 luni in urma 2 august 2019
  • De:
  • Articole actualizate: august 2, 2019 @ 1:07 pm
  • Filed sub: Agricultură

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

(De la stânga) Anatol GURMEZA, agronom-șef, SRL „Grildos Agro”, Ion BABĂRĂ, director, SRL „Valea Sofiei”, Ala BURLACU, director, SRL „Bursemcom”, Dumitru MAZURCHEVICI, administrator, SRL „Dimazcom Nord”, Mihail NEDELCIUC, director, SRL „Zgura Agro”

Agricultorii şi-au primit nota pentru activitatea din 2019

Citeşte mai mult →