Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Agricultură  >  Articol curent

Relaxul nu ţine de agricultură

Prin   /  29 noiembrie 2019  /  Nici un comentariu  /   56

Anul agricol nu are gemeni. De fiecare dată această perioadă este altfel, cu noi caracteristici, cu diverse oportunităţi, cu diferite impedimente.

Relaxul nu ţine de agricultură

Relaxul nu ţine de agricultură

Anul agricol 2019 şi-a încheiat lucrările. Roada a fost depozitată şi stă în aşteptarea cumpărătorilor cu bani „mai grei”. Tehnica agricolă folosită cu randament maxim la muncile din câmp, a fost aranjată la locul „de reşedinţă”, unde urmează a se odihni până la momentul când se va purcede la pregătirea ei pentru un alt an agricol. La moment, această categorie de oameni, având, precum an de an, certitudinea misiunii împlinite, îşi trage răsuflarea, îşi mai pune la cale treburile gospodăriei proprii, pentru care nu prea a avut timp pe parcursul anului, şi îşi adună forţele pentru o nouă perioadă agricolă.
— Pentru agricultori, – îmi spunea deunăzi Victor Răileanu, administrator la SRL „Disetincom”, – nu există un timp special pentru odihnă. Asta pentru că agricultura nu este faza dintre semănat şi recoltat. Această ramură a economiei se compune dintr-o mulţime de alţi „rulmenţi”, fără de ajustarea cărora întreaga maşinărie „buxuie”. Aşa că, deşi tehnica a fost depozitată pentru iernare, recolta, parte – repartizată cotaşilor, parte – destinată pentru realizare, munca noastră continuă. Relaxul nu este un termen caracteristic pentru agricultură, – a concluzionat tânărul, dar deja experimentatul plugar.

Liuba BULGARU

  • Publicat: 4 luni in urma 29 noiembrie 2019
  • De:
  • Articole actualizate: noiembrie 29, 2019 @ 10:45 am
  • Filed sub: Agricultură

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

(De la stânga) Anatol GURMEZA, agronom-șef, SRL „Grildos Agro”, Ion BABĂRĂ, director, SRL „Valea Sofiei”, Ala BURLACU, director, SRL „Bursemcom”, Dumitru MAZURCHEVICI, administrator, SRL „Dimazcom Nord”, Mihail NEDELCIUC, director, SRL „Zgura Agro”

Agricultorii şi-au primit nota pentru activitatea din 2019

Citeşte mai mult →