„Teatrul „Spălătorie”

„Teatrul „Spălătorie”

 

„Spălătorie” este un teatru independent din Chişinău, ce are la activ 10 ani de activitate. Colectivul de actori au conceput o altfel de abordare a problemelor sociale din mediul nostru şi a artei teatrale. Fondatoarea teatrului este  Nicoleta Esinencu, dramaturg.

 

Nicoleta Esinencu spune, că în cei 10 ani de „spălătorie” majoritatea publicului, care a fost la spectacolele prezentate, au fost tinerii.

În acest răstimp au fost iniţiate proiecte, au fost rezidenţe pentru artişti, au venit artişti invitaţi cu spectacole, s-au făcut multe proiecte în spaţiul public şi în afara acestuia, precum şi coproducţii cu alte teatre cum ar fi cele din Germania sau Elveţia. S-au jucat mai multe spectacole, între care: „Uneducated”, „Clear History”, „Nu ne-am născut în locul potrivit”, – mai spune fondatoarea teatrului.

În prezent „Spălătorie” sunt pe punctul de a iniţia o altfel de „activitate teatrală”, căreia i-au spus „APEL DE URGENȚĂ”. Simplu spus, asta este un fel de a aduce teatrul… la telefon.

Astfel, că pentru a beneficia de câteva momente de relaxare „teatrală” este nevoie doar de un telefon fix sau mobil și 10 minute din timpul vostru. Iniţiatorii acestui „APEL DE URGENȚĂ” au selectat această modalitate de „spectacol la telefon”, reieşind din considerentul actualităţii în care existăm: pandemie, limitări în deplasare, stare de depresie, lipsă de comunicări etc.

De aceea, pentru a beneficia de senzaţia prezenţei într-o frumoasă sală de teatru, cu actori talentaţi şi spectacole interesante, este suficient să apelaţi 068930652 sau să faceţi rezervări la https://bit.ly/2ZXqd8l, ale gând ziua și ora la care doreşti să fii telefonat(ă), să indici numărul de telefon, poate fi un număr de fix sau de mobil din Republica Moldova. Totodată, trebuie să te asiguri că ai baterie, rețea și eşti disponibil(ă) la ora respectivă.

„APEL DE URGENȚĂ” este finanțat de Fondul de Ajutorare al Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, Goethe Institut și alți parteneri: www.goethe.de/relieffund.

Deci, „APEL DE URGENȚĂ” de la teatru-spălătorie!

Istoriile la telefon prin spectacolele teatrului „Spălătorie” sint:

„Moldova Independentă”, „Erată”, „Recviem pentru Europa”, „Evanghelia după Maria” și „Abolirea Familiei”.

Nicoleta Esinencu mai spune: „Nu știm când ne vom revedea într-o sală de teatru, dar ne-am gândit că putem să ne auzim la telefon. „APEL DE URGENȚĂ”  sunt poveștile voastre. Po-veștile care au născut spectacole la teatru-spălătorie de-a lungul a 10 ani. Trăim vremuri în care avem nevoie de un apel de urgență la solidaritate”, – conchide fondatoarea teatrului.

Aşadar, invită-ţi părinţii la teatru, pentru că anume dânşii mereu nu dispun de timp pentru sine, dar nici de resurse financiare penru a merge la spectacole. Invită-i să asculte din poveștile tale și ale lor.

Apelează 068930652 sau intră pe https://bit.ly/2ZXqd8l, completează chestionarul, rezervează ora de spectacol şi adu-le părinţilor teatrul acasă sau programează-l pentru tine.

Reţine: asta nu te costă nici un ban! Spectacolul e gratuit!

Liuba BULGARU

teatru

Lasă un răspuns