Liceul „Ștefan cel Mare” – studiu,  sugestii, obiective, scopuri

La început de săptămână, administrația IP Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” din orașul Drochia a organizat adunarea generală a părinților.

Svetlana CAPCELEA, manager, IP LT „Ștefan cel Mare”, or. Drochia, răspunde la întrebările părinților
Svetlana CAPCELEA, manager, IP LT „Ștefan cel Mare”, or. Drochia, răspunde la întrebările părinților

În discuție au fost puse mai multe chestiuni ce țin de educarea și instruirea elevilor. Totodată, a fost evaluată și activitata Asociației părintești.

Sfaturi utile a sugerat Emilia Colesnic, asistentă medicală, care a vorbit despre modul sănătos de viață, atenționând părinții să aibă grijă ca copiii să servească neapărat dimineața micul dejun. În caz contrar, elevii riscă pierderea capacității de muncă.  Un alt factor important asupra căruia a insistat lucrătorul medical a fost spălarea corectă a mâinilor.

Elena Filip, directoare-adjunctă, a discutat cu părinții despre stimulare și pedeapsă ca două instrumente ale educației. Părinții au confirmat, că recurg la ambele metode.

În discursul său „Copil educat de un singur părinte – riscuri”, Galina Melniciuc, psihologul școlar, le-a vorbit părinților despre starea emotivă, etapele dificile cu care se confruntă copiii în cazul decesului unui părinte sau a divorțului. Or, indiferent de situația materială, financiară, emoțională a părinților, copiii au nevoie de susținere, îmbrățișări și cuvinte calde.

Svetlana Capcelea, directoarea liceului, a prezentat bugetul aprobat pe anul 2018. Transparența activității liceului poate fi văzută pe pagina web a instituției: www.ipltscm.com

Darea de seamă a Asociației părintești pentru susținerea învățământului în IP LT „Ștefan cel Mare” a fost prezentată de Oxana Istrati și Mariana Țurcan, respectiv, președinta și contabila asociației. Astfel, din suma colectată anul trecut, au fost procurate materiale de construcție și de uz casnic, jaluzele pentru anticameră și câteva săli de studii, 3 ceasuri, 12 forme sportive, 10 forme naționale, precum și achitarea serviciilor bancare.

În anul curent, clasa care va colecta prima suma aprobată de asociație (240 lei per copil) va beneficia de  posibilitatea de a-și gestiona finanțele independent.

La sfârșitul adunării Marin Novac, Dumitru Rusu și Oleg Donici, angajații ai IP Drochia, au vorbit despre beneficiile proiectului „Bunicii grijulii”, propus de Inspectoratul General de Poliție, ce va demara oficial din luna mai. Pentru informare, părinților și profesorilor le-au fost prezentate câteva filmulețe la tema dată.

Nelly CIOBANU

 

Lasă un răspuns