Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Ziua uşilor deschise la liceul „Mihai Eminescu

Prin   /  5 aprilie 2018  /  Nici un comentariu  /   42

La finele lunii martie, la  IPLT „M. Eminescu”, a fost organizat un eveniment tradiţional – Ziua uşilor deschise pentru elevii ce vor păşi anul acesta pragul şcolii în clasa I.

Viorica CUCER de la 1 septembrie va deveni prima învățătoare pentru acești copii curioși

Viorica CUCER de la 1 septembrie va deveni prima învățătoare pentru acești copii curioși

În sala de festivităţi a instituţiei au fost invitaţi copiii din grupele preşcolare de la grădiniţele din oraş, ei fiind însoţiţi de părinţi şi de educatorii, care i-au ghidat în pregătirea de şcoală. Întâlnirea a fost deschisă de Maia Gheorghiţă, directoare-adjunctă pentru educaţia preşcolară.  În faţa oaspeţilor a vorbit directorul Sergiu Vrabie, care a menţionat, că liceul „M. Eminescu” este cea mai numeroasă instituţie din raion şi a treia din nordul Moldovei, după Bălţi şi Edineţ. Aici îşi fac studiile 1000 de elevi, dintre care peste 420 în şcoala primară în 17 complete. Și sunt 70 de pedagogi.
Anul acesta liceul a acumulat 70 de locuri premiante la raion şi deja 4 – la republică, olimpiadele republicane mai continuă. Directorul a povestit despre asigurarea tehnică şi materială a instituţiei, despre cadrele pedagogice şi performanţele elevilor.
Apoi, pentru cei prezenţi, Teatrul dramatic ”Clopoțeii” cu elevi ai claselor primare, condus de Maia Gheorghiţă, a prezentat un spectacol, unde eroii principali au fost chiar personaje din poveştile îndrăgite, amuzând potenţialii elevi.
După aceasta, învăţătorii claselor a IV-a, care anul acesta vor absolvi şcoala primară, au făcut cunoştinţă cu viitorii discipoli, invitându-i se meargă în sălile de clasă.  La despărţire au primit cadouri modeste ca amintire de la evenimentul „Ziua uşilor deschise”.
Copiii de la grădiniţă au simţit că sunt aşteptaţi cu cea mai mare plăcere la şcoală, unde le sunt larg deschise uşile, dar şi impresionaţi de primire, de sălile de clasă, fiind uimiţi de lucrările create de elevi şi de aspectul sălilor de clasă, de băncile unde în curând îşi vor ocupa locurile.
Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Праздник для будущих первоклассников

Старт для первоклассников дан

Citeşte mai mult →