Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Eveniment cu iz pascal

Prin   /  5 aprilie 2018  /  Nici un comentariu  /   151

Minunea minunilor, praznicul praznicelor, sărbătoarea sărbătorilor (așa cum îl defineşte una din cântările de bază bisericeşti) și cel mai mare act de început de istorie a creștinismului – Învierea lui Isus – a fost comemorată de elevii clasei a VI-a A de la liceul „Ștefan cel Mare” din orașul Drochia.

izpascal

Evenimentul a avut loc în preajma sărbătorilor de Paște cu scopul de a dezvălui semnificația acestei sărbători.
Galina Melniciuc, diriginta clasei a VI-a a menționat, că Paștele este cea mai mare sărbătoare creștină și se sărbătorește cu o deosebită bucurie: bucuria pentru Învierea Domnului.
— Aceasta este vestea cea mare ce umple de bucurie cerul și pământul. Ea a fost adusă de un înger luminos la mormântul gol al Mântuitorului. Vestea a străbătut veacurile și astăzi ea răsună ca un imn de biruință în tot cuprinsul pământului, – a ami adăugat diriginta.
În cadrul evenimentului atât copiii, cât și părinții, s-au încadrat în mai multe concursuri, cum ar fi: „Cel mai frumos ou încondeiat”, „Compoziție pascală”, desen cu prezența simbolurilor pascale. Tot ei au istorisit multe despre viața și învățătura lui Isus.
La final, copiii le-au oferit părinților câte un ghiveci în care au crescut grău, simbolul reînvierii și belșugului.
Preotul Elisei Vuluță, prezent la eveniment, a mulțumit tuturor, în special  copiilor, pentru dorința de a studia și respecta legile creștinismului.
Nelly CIOBANU

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Праздник для будущих первоклассников

Старт для первоклассников дан

Citeşte mai mult →