Proiectul „Bunicii Grijulii” a fost lansat oficial

Echipa drochiană în sala Palatului Naţional, unde s-a desfăşurat evenimentul
Echipa drochiană în sala Palatului Naţional, unde s-a desfăşurat evenimentul

„Bunicii Grijulii” este un serviciu social inițiat de Inspectoratul General de Poliție, inedit în Republica Moldova. El e conceput pentru a proteja copiii de pericolele străzii, implicând persoane de vârsta a treia, pe principiul de voluntariat, în securizarea lor.

Vineri, 4 mai curent, Inspectoratul General al Poliției a lansat proiectul naţional „Bunicii Grijulii”. La eveniment au participat: Andrian Candu, președintele Parlamentului RM, în calitate de ambasador al siguranței rutiere în Republica Moldova, miniștri, conducerea MAI și IGP, șefii inspectoratelor de poliție, președinți de raioane, primari, lideri ai bunicilor grijulii din toate raioanele, directori de școală, precum și partenerii proiectului.
De asemenea, a participat şi o delegație din Italia, din care au făcut parte șeful politiei și viceprimarul orașului Bolzano, cât şi Valeria Biagiotti, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Italiene în Republica Moldova, și membri ai corpului diplomatic din Republica Moldova.
Toţi vorbitorii au susţinut ideea şi conceptul proiectului, menţionând, că nu este nimic mai de preţ decât viaţa unui copil. Iar maturii trebuie să întreprindă orice fel de măsuri ca să reducă maximal aceste riscuri pentru copii.
Circa 800 de bunici încadraţi în proiect au devenit lideri ai acestei mişcări sociale, un model pentru societatea moldovenească. Copiii și interpreții invitaţi le-au cântat și le-au dansat într-un spectacol scenic foarte bine regizat de cunoscuta regizoare Lidia Pamfil, apreciindu-le astfel efortul, pe care îl depun aproape în fiecare zi în cadrul proiectului.
Din raionul Drochia la evenimentul de lansare a proiectului naţional „Bunicii Grijulii” a participat o echipă de peste 40 de persoane în frunte cu Maxim Bernic, şef, Inspectoratul de poliţie Drochia.
Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns