Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Voluntara Valeria Zaporojan

Prin   /  28 mai 2018  /  Nici un comentariu  /   44

Valeria Zaporojan din Chetrosu îşi face studiile la IPLT „Mihai  Eminescu”, clasa a XI-a. A devenit voluntară şi activistă din 2015, când Svetlana Nicov, şefă, Centrul de promovare a sănătăţii femeii „Ana”, a selectat persoane abilitate şi dornice să participe la educarea informaţională a semenilor săi.

Valeria Zaporojan

Valeria Zaporojan

În ultimul timp o întâlnesc tot mai des pe la diverse acţiuni şi evenimente. Mi-a părut o fată energică, dezgheţată şi comunicabilă. Când am cunoscut-o mai aproape, am înţeles că intuiţia nu m-a dat de gol.

Din 2017,  când Inspectoratul de Poliţie Drochia a avut nevoie de  persoane  cu iniţiativă să devină lideri de opinie, Valeria a fost printre primele selectate. A participat la Clubul de dezbateri în Guvernul RM, la Conferinţa parlamentară, unde Andrian Candu le-a vorbit despre misiunea şi rolul voluntarilor pentru societate. A obţinut un şir de calificative şi are în palmares un număr mare de diplome.

— Unde avem nevoie de implicarea liderilor de opinie, apelăm la Valeria şi la colegii ei, – ne informează Irina Şumilova, specialistă superioară, Serviciul interacţiune comunitară în cadrul Secţiei securitate publică, IP Drochia.- Este o fată foarte activă şi exigentă, dar şi harnică, descurcăreaţă, care se orientează foarte uşor în diverse situaţii.

Mă interesa, cum îmbină studiile cu activitatea socială şi cea de voluntariat, ce necesită nu numai abilităţi, dar şi timp mult. Ludmila Bogatu, directoare-adjunctă, IPLT „M. Eminescu”, mi-a răspuns, că Valeria Zaporojan le reuşeşte pe toate de minune. Fiind o fată activă, participă peste tot unde este solicitată implicarea ei, facând faţă provocărilor cu conştiinţa împăcată: pe linie, la toate obiectele are nota 10, cu excepţia unui obiect, asupra căruia munceşte asiduu.

Dar, posedând calităţi de lider, Valeria le va depăşi pe toate, – a mai concluzionat Ludmila Bogatu.

Şi noi credem, că Valeria Zaporojan va face faţă oriunde se va implica, căci omul, dacă vrea, multe izbândeşte. Dar acestei fete îi place ceea ce face şi face totul cu tragere de inimă.

Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Ansamblul folcloric „Busuioc”, în prim plan - Galina PAVALENCU

O nouă performanţă a artiştilor drochieni

Citeşte mai mult →