Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Grădiniţa, familia, comunitatea – parteneri în educaţie

Prin   /  31 mai 2018  /  Nici un comentariu  /   193

Funcţia centrală a educaţiei este cea de formare şi dezvoltare permanentă a personalităţii individului cu scopul integrării sociale optime. Omul este în permanentă interacţiune cu factorii sociali ai existenţei sale.

Copiii de la grădinița „Scufița Roșie”, din satul Drochia, împreună cu educatorii, părinții, parohul bisericii și primarul satului

Copiii de la grădinița „Scufița Roșie”, din satul Drochia, împreună cu educatorii, părinții, parohul bisericii și primarul satului

Activitatea educativă din grădiniţă-creșă „Scufița Roșie” din s. Drochia nu poate fi izolată, separată de alte influenţe educative ce se exercită asupra copilului şi, mai ales, de cea din familie și comunitate. Educaţia se manifestă permanent ca o acţiune coerentă, complexă şi unitară a grădiniţei, familiei și comunității.
Educaţia copilului este o acţiune care presupune schimb de experienţe, de competenţe şi valori între toţi adulţii care îl susţin în dezvoltare şi cu care acesta intră în contact. Acest lucru presupune ca parteneriatul educaţional dintre familie şi grădiniţă să se extindă şi către comunitatea care le include.
Prin crearea parteneriatului grădiniţă–familie–comunitate copiii câştigă un mediu de dezvoltare mai bogat, între participanţi se creează relaţiile pozitive şi fiecare îşi va dezvolta sentimentul coeziunii sociale.
Administrația instituției, întreg corpul didactic, personalul din instituție împreună cu copiii și în partineriat cu administrația IP Gimnazul „D. Roman”, directoare Natalia Manea, căminul cultural, director, Valeriu  Stati,  personalul bibliotecii în frunte cu Nina Marcu și Irina Ilichiu, organizează și derulează în colaborare proiecte educaționale în care sunt implicați majoritatea membrilor din comunutate.
O sărbătoare deosebită va avea loc chiar mâine, 1 iunie, când APL din s. Drochia, în partineriat cu actorii educaționali din comunitate au organizat o manifestare deosebită. La ora 10.00, în localul restaurantului „Mihaiela” se va oficia deschiderea sărbătorii, după care vor urma diverse acţiuni cu şi pentru copii. Micuţii se vor distra participând la concursuri, savurând îngheţată şi bomboane. Copii de la grădiniță și clasele primare de la gimnaziu vor prezenta un minunat şi emotiv concert.
Totodată, în ajunul sărbătorii, copii de la grădiniţă-creșă „Scufița Roșie” din localitate au primit jucării în sumă de 7000 lei. Copii și cadrele didactice au rămas plăcut  surprinși de darurile primite. Suntem recunoscători tuturor partenerilor care contribuie la educația tinerei generații. Părinții, copii și întregul corp didactic țin să mulțumească primarului Dumitru Marcu și contabilei APL, Iuliana Guțu, pentru gestul făcut, cât și pentru implicarea activă în viața grădiniței, în special, și a comunității, în general.
Violeta CERETEU,  directoare

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Lilia COZMA-HANGANU, doctor în științe filologice, a fost omagiată la baștină de colegii-doctori, elevi, profesori, rude, pământeni

Folclorista Lilia Hanganu ar fi împlinit 65 de ani

Citeşte mai mult →