Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Două trofee GRAN-PRIX

Prin   /  6 iulie 2018  /  Nici un comentariu  /   133

Recent, în Bulgaria s-au desfăşurat două evenimente culturale de mare amploare, două festivaluri-concursuri Internaţionale la care au participat şi câţiva tineri interpreţi din Republica Moldova. Ambele trofee GRAN-PRIX şi diplomele respective le-a obținut sofianca Iana Bosovici.

Iana BOSOVICI, sofianca-deținătoare a două trofee GRAN-PRIX, câștigate în Bulgaria

Iana BOSOVICI, sofianca-deținătoare a două trofee GRAN-PRIX, câștigate în Bulgaria

După absolvirea IPLT „B.P.Hasdeu” din or. Drochia, Iana, ca şi mulţi alţi colegi de ai săi, stătea la răspântie, ce cale să-şi aleagă în viaţă. I-a şoptit inima: muzica. Faţă de muzică nutrea o dragoste enormă, dar nu se hotăra să o facă publică. Aşa s-a văzut studentă la Şcoala de arte „Valeriu Poleacov” din Chişinău, pe care a absolvit-o cu brio.
În prezent este studentă în anul doi la Academia de muzică „Gheorghe Dima” din or. Cluj-Napoca, România.
Între timp Iana a prticipat la mai multe festivaluri şi concursuri naţionale şi internaţionale. De fiecare dată a revenit acasă cu diplome şi medalii, cu menţiuni şi cu noi oferte de participare. Ultimele propuneri de participare au fost la două Festivaluri internaționale, desfășurate în Bulgaria.
Primul din ele: „Nadejda-Obzor” a avut loc în oraşul Obzor, al doilea – Festivalul-concurs  Internațional „Nadejda-Nessebr” – în oraşul Nessebr.
Iana Bosovici a încântat publicul şi a uimit juriul la categoria ”vocal” cu piesa „Million Years Ago” de Adele, culegând nu doar aplauze şi ovaţii de la spectatori, dar şi note maxime din partea juriului. Astfel, de la ambele evoluări s-a ales cu câte un GRAN-PRIX  într-o singură săptămână, pe care le-a adus din Bulgaria la Sofia, Drochia.
Cor. „GD”

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

лиц (2)

Ларец мудрости

Citeşte mai mult →