Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

„Busuioc”-ul la un mare festival în România

Prin   /  13 iulie 2018  /  Nici un comentariu  /   18

Recent, la Rădăuţi, România, s-a desfăşurat concertul final al Festivalului Internațional de folclor „Arcanul”, unde a evoluat şi Formația folclorică „Busuioc”, conducătoare artistică Galina Pavalencu, care a cules aplauzele de apreciere, dar şi de recunoștința rădăuţenilor.

Ansamblul folcloric „Busuioc”, conducătoarea Galina PAVALENCU, la Festivalul din Rădăuți

Ansamblul folcloric „Busuioc”, conducătoarea Galina PAVALENCU, la Festivalul din Rădăuți

ilele acestea, formația folclorică „Busuioc” de la Casa de cultură centrală din or. Drochia, a participat la prestigiosul Festival Internațional „Arcanul” din Rădăuți, România. Festivalul s-a desfășurat la cel mai înalt nivel. Suntem foarte mândri de Formația folclorică „Busuioc”, care, împreună cu collective similare din România, Moldova, Ucraina, Polonia, Anglia și Turcia, au participat la Parada Cântecului, Dansului și Portului Popular.
În fața Catedralei din centrul municipiului Rădăuți fiecare colectiv a evoluat cu o mică prezentare muzicală, după care au evoluat cu programe spectaculoase pe scena principală. Spectatorii au savurat cu plăcere din splendoarea coloritului național al tradițiilor diverse.
Participanții au fost ono-rați de oficialități din țările susmenționate. Orașele Drochia și Rădăuți sunt ora-șe înfrățite. Nistor Tataru, primarul de Rădăuți, a fost bucuros de prezența Ninei Cereteu, primara or. Drochia.
Motto-ul evenimentului a fost „Nu vindem iluzii, creem emoții pozitive!”. Toţi participanţii, și desigur, spectatorii, au primit o doză bună de emoții nemăsurate și plăcere sufletească.
Ala BUGAI,
secţia cultură Drochia
Foto
Veacerslav VĂZDĂUȚAN

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

лиц (2)

Ларец мудрости

Citeşte mai mult →