Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

205 contestaţii şi 30 de note majorate

Prin   /  13 iulie 2018  /  Nici un comentariu  /   15

După sesiunea principală de bacalaureat din iunie mulţi din candidaţi nu au fost de acord cu rezultatele verificării şi, conform regulamentului, au depus contestaţii. Despre a două etapă a sesiunii de BAC discutăm cu Ion RECEAN, şef, Direcţia învăţământ, tineret şi sport Drochia.

Ion RECEAN, șef, Direcția învățământ, tineret și sport, Drochia

Ion RECEAN, șef, Direcția învățământ, tineret și sport, Drochia

— Domnul Recean, sunt cunoscute deja şi rezultatele după examinarea contestaţiilor. Tabloul general al sesiunii a fost influienţat?
— Foarte puţin. De la 254 de candidaţi, înscrişi la BAC, au fost scrise 205 contestaţii la diferite obiecte, la care elevii nu erau satisfăcuţi de rezultate.
— În final, au fost schimbate foarte puţine note…
— Vreo 30, nu mai multe: la limba rusă şi la limba română pentru alolingvi, ceva la engleză, istorie şi la alte obiecte. Cu părere de rău, la geografie şi matematică, nicio notă nu a fost majorată.
— Şi cu câte baluri au fost schimbate rezultatele?
— Doar cu un bal: de la 4 la 5, de la 5 la 6, de la 6 la 7, de la 7 la 8 şi de la 8 la nota 9. Avem elevi, cărora li s-a schimbat nota la două obiecte.
— Acum ce indică sesiunea de bază?
— Din 254 de liceeni au susţinut examenele 179 de liceeni sau 71,3%. Contestaţiile au contribuit şi la creşterea ratei de promovare.
— Cele şase licee din raion cum se plasează pe canavaua republicană a reuşitelor?
— IPLT „B.P.Hasdeu” cu rata de promovare 93% ocupă locul 90 printre cele 303 licee din republică. Pe locul 140 s-a plasat IPLT Pelinia (88%), pe 207 – IPLT „M. Eminescu” (80%), pe locul 210 – IP Liceul rus nr. 3 (80%), pe 265 – IPLT „Ştefan cel Mare” (65%) şi locul 271 i-a revenit IPLT „Ion Creangă” din Popeşti cu rata de promovare 63%.
— Pentru cei cu note netrecătoare urmează sesiunea a doua.
— De la 16 până la 23 iulie va dura sesiunea suplimentară pentru liceenii care au fost respinşi cu note  negative la prima sesiune. În raionul Drochia 73 de candidaţi au picat examenul la BAC. Dar pentru a susţine sesiunea a doua s-au înscris doar 45.
— Unde sunt încă 28 de elevi?
— Mai repede că ei sunt candidaţii din anii precedenţi și au plecat la muncă, probabil.
— Absolvenţii claselor a IX-a se odihnesc deja după examenele de absolvire?
— Din 726 de candidaţi înscrişi au promovat examenele 725, rata fiind de 99,86%. O parte din ei depun actele la liceele din raion, alţii au decis să-şi facă studiile la colegiile din republică.
— Succese tuturor.
A înregistrat
Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

лиц (2)

Ларец мудрости

Citeşte mai mult →