Dor de scoală și colegi

Anii de şcoală cu poveşti şi vise!
Să ne fie călăuză orişicând
Chiar şi-acum rămaşi după culise.
Să-i avem în inimă şi-n gând.

Gimnaziul „V.Coțofană”, Chetrosu, își întâmpină cu drag absolvenții anului de studii 1978
Gimnaziul „V.Coțofană”, Chetrosu, își întâmpină cu drag absolvenții anului de studii 1978

La 14 iulie, curent, IP Gimnaziul „Victor Coțofană” din s. Chetrosu a fost gazda unui eveniment de amploare și de suflet. Promoția anului 1978, care a numărat  94 absolvenți, a sărbătorit jubileul de 40 ani de la absolvirea Școlii medii nr. 1 din sat.
Am fost foarte bucuroși șă întâmpinăm în prag cu Pâine și Sare și să invităm în Casa Mare a gimnaziului 36 absolvenți veniți din Italia, Kaliningrad, Volgograd, Chișinău, Călărași, Edineț… Cu mare drag le-am relatat despre parcursul scolii în timp, despre realizări și planuri de viitor.
Mesaje deosebit de frumoase a adresat Maria Bubulici scumpilor profesori, dragilor absolvenţi, oaspeţilor, menționând faptul, că revederea vine cu maxime emoții. Gânduri şi amintiri scumpe umplu inimile, sclipind în trecutul celor 40 de ani de la absolvirea școlii. Aducând sincere felicitări cu această aniversare, când discipolii revin la şcoală cu recunoştinţă pentru anii de studii, pentru cunoștințele acumulate, pentru lecțiile de viață, dar şi pentru pregătirile de drumul lung al vieții, pentru realizările şi performanţele înregistrate pe parcursul celor patru decenii, grație muncii minuțioase și profunde a pedagogilor cu bogată experiență ai Școlii medii Chetrosu, actualmente Gimnaziul „Victor Coțofană”. Acum conștientizează, că școala reprezintă acel pilon fundamental al culturii noastre şi al educaţiei, unde începi să-ţi formezi propriile preferinţe ce ţin de materiile predate, începi să-ţi modelezi caracterul, să devii imun la unele situaţii, emoţii cu care te confrunţi zilnic şi, în general, te formezi ca personalitate, primele trăiri sufletești și prima dragoste.
A fost ținut un  minut de reculegere în memoria profesorilor și a colegilor de clasă, plecați din viață.
Colegii și-au dorit ca anii de şcoală să rămână şi în continuare cea mai frumoasă perioadă, în care s-au cunoscut, au învăţat, au crescut.
Profesorii prezenți la eveniment: Petru Darii, Nicolae Balan, Petru Furtună au depănat amintiri frumoase, mai oferind absolvenților și familiilor lor lecții de viață, cuvinte frumoase și sfaturi înțelepte.
Spre finalul părții festive tuturor absolvenților le-au fost înmânate Diplome aniversare din partea instituției, oferindu-le tuturor ocazia de a adresa mesaje, cuvinte de recunoștință, dar și amintiri frumoase din perioada scolară.
Elena Novac

Lasă un răspuns