Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

„Serbările pădurii” de la Vorona au fost garnisite cu „Busuioc” drochian

Prin   /  14 septembrie 2018  /  Nici un comentariu  /   19

Recent, formația „Busuioc” de la Casa Centrală de Cultură Drochia, a participat la cea de-a 44-a ediție a Festivalului folcloric „Serbările pădurii” de la Vorona, județul Botoșani, România.

„Busuioc”-ul a cântat şi a încântat „Serbările pădurii” de la Vorona, judeţul Botoşani, România

„Busuioc”-ul a cântat şi a încântat „Serbările pădurii” de la Vorona, judeţul Botoşani, România

Este adevărat, membrii formaţiei „Busuioc” nu sunt la prima tinereţe. Dar sufletele lor, întreaga lor făptură emană atâta energie, entuziasm, dragoste de viaţă, pasiune pentru aproapele şi, întâi de toate, plăcere de cântec, folclor, ţară şi neam, întrucât vii să-ţi dai seama, că tinereţea nu trăieşte pe chip, ci izvorăşte din inimă.
Multe, nenumărate sunt evenimentele la care participă acest minunat şi talentat colectiv. Concursuri, festivaluri, serate de creaţie, evoluări în aer liber, deplasări în localităţile drochiene şi la sute de kilometri de ţară: şi pretutindeni artiştii amatori merg cu mare drag şi cu multă voie bună. Pentru că Galina Pavalencu, conducător artistic al formaţiei, împreună cu inimoşii ei colegi şi-au „montat” în sine o enormă dragoste faţă de cântecul strămoşesc, de tot ce ţine de Moldova şi plai moldovenesc.
Menţionăm, că ediţia actuală a Festivalului „Serbările Pădurii” a fost dedicată jubileului de 50 ani de la fondarea frumoasei localităţi Vorona.

Liuba BULGARU
Foto Veaceslav VĂZDĂUŢANU

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Unele din cărțile propuse spre lectură în cadrul Campaniei Naționale de promovare a lecturii

„Cărțile trebuie să fie oglinzile de aur ale realității”

Citeşte mai mult →