Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

„Fata mamei, cea frumoasă…”

Prin   /  24 septembrie 2018  /  Nici un comentariu  /   9

Diana Ţurcanu este elevă la IPLT „Ştefan cel Mare” din oraşul Drochia. O liceană stăruitoare, pe toate vrea să le dovedească şi să le facă nu doar la timp, dar şi calitativ, frumos, pe placul inimii.

Mama și fiica: Natalia și Diana ȚURCANU

Mama și fiica: Natalia și Diana ȚURCANU

Pe lângă toate câte poate, ştie şi vrea să facă, îi place muzica. Cântecul a devenit o parte indispensabilă a vieţii ei. Nu ştie dacă îşi va face o profesie din acest hobby al său, dar a vrut să cunoască teoria muzicii mai în profunzime, să-şi modeleze vocea, tembrul, intonaţia şi a mers la Şcoala de muzică pe care a absolvit-o cu succes. Acum cântă din dragoste faţă de muzică, dar şi când este solicitată ieşirea ei pe scenă. Şi nu întotdeauna, şi nu de fiecare dată îşi poate procura sau confecţiona haine de scenă după necesităţi.
Dar Diana nu se pierde. Împreună cu mămica, Natalia, caută şi găsesc ieşire din situaţii.
Nu demult mămica a dat de rochia sa de la absolvirea şcolii, eveniment produs în 1996. Rochiţa s-a păstrat nouă şi frumoasă, exact pe potriva şi gustul Dianei. Atunci mama cu fiica au pus în mişcare ingeniozitatea, fantezia, imaginaţia şi bunul gust. Procurând unele detalii, ele au garnisit rochia, au înfrumuseţat-o cu anumite detalii şi i-au dat un nou aspect, un stil mai popular.
Astăzi Diana are rochie de gală nouă, cu care se mândreşte şi cu care iese pe scenă foarte bucuroasă – este rochia mamei, pe care ea o îmbrăcase atunci, la serata sa de absolvire, şi aştepta să-i vină ora de o nouă glorie. Trebuia să fie văzută la un eveniment  Diana, fata mamei cea frumoasă, cum se învârtea şi demonstra rochia colegelor sale, celor ce o admirau, spunându-le la toţi fără genă de unde o are.
Legătură peste generaţii? Poate. Dar, mai repede, dragoste faţă de ceea ce este frumos şi de preţ inimii şi sufletului. O amintire frumoasă şi un lucru util.

Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Stadionul din centrul s. Pelinia deveni o veritabilă Casă Mare

„Zestrea Nordului” adunată la Pelinia

Citeşte mai mult →