Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Alexandru Bobeică a lansat „Sfatul Ţării”

Prin   /  28 septembrie 2018  /  Nici un comentariu  /   21

Recent, Biblioteca Publică „Iulian Filip”, Drochia, a fost gazdă pentru „Sfatul Ţării. Stindard al renaşterii naţionale”.

Galina MÂȚĂ și moderatorii Nicolae COVALI și Daniela FURTUNĂ

Galina MÂȚĂ și moderatorii Nicolae COVALI și Daniela FURTUNĂ

Alexandru Bobeico, istoric şi jurnalist din or. Drochia, nu este la prima carte. De sub pana lui au mai ieşit şi alte scrieri la fel de profunde, ce au la bază cercetări minuţioase şi adevărată străduinţă cronicăricească.
Însă monografia „Sfatul Ţării. Stindard al renaşterii naţionale”, lansarea căreia şi s-a desfăşurat la „Iulian Filip”, este deosebită de celelalte cărţi ale autorului Alexandru Bobeică. Purtând între file adevărul istoric, durute etape din trecutul nu chiar îndepărtat, mândria penru prezenţa „coloanei vertebrale” a înaintaşilor neamului,  „Sfatul Ţării” merită să fie introdus pentru studiere în instituţiile de învăţământ din republică. Cu atât mai mult, cartea trebuie citită de restul lumii mature şi nu doar pentru a cunoaşte istoria acelei „frânturi” de timp, nu pentru a te convinge de importanţa şi valoarea personalităţilor încadrate în acel spaţiu de vreme, ci şi pentru a te determina în anumite lucruri şi adevăruri.
La evenimentul de lansare a monografiei au participat Ana Bejan, ex-prefect al judeţului Soroca, Victor Cobăsneanu, redactor-șef al publicației independente „Observatorul de Nord”, Iurie Vrabie, procurorul raionului Drochia, Ion Potlog, ex-comisar de poliție, Sergiu Dobrea, profesor de istorie, bibliotecari, pedagogi, cititori ai bibliotecii publice.
Evenimentul a fost unul pe cât de frumos pentru suflet, pe atât şi de util pentru  raţiune.
Nelly CIOBANU

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Праздник для будущих первоклассников

Старт для первоклассников дан

Citeşte mai mult →