Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Educă deprinderea şi gustul estetic

Prin   /  13 noiembrie 2018  /  Nici un comentariu  /   16

Aflându-ne într-o vizită de serviciu în familia Musteaţă, la inaugurarea „Casei de copii de tip familial”, ne-a atras atenţia mai multe tablouri şi icoane pe pereţii din casă, toate aranjate cu gust.

Pe o noptieră am observat un copăcel pitic artificial, dar împodobit  cu exces cu mai multe bijuterii. Alături era macheta unei case de locuit cu ogradă şi animăluţe domestice.
— Eu sunt foarte obsedată de lucrul manual, – ne spune, nu fără mândrie, Rodica Musteaţă, mama acestor copilaşi, rămaşi fără îngrijire părintească. – Cum am timp liber, îmi găsesc de lucru după plac, confecţionez ceva. Acum văd că şi copiilor le place. Macheta gospodăriei am făcut-o împreună cu ei, se deprind deja.
La locul cel mai de cinste, pe peretele din centrul salonului este o lucrare inedită, ce atrage atenţia în mod deosebit: într-o ramă originală, cu relief decorativ, vopsită în culori foarte întunecate, pe centru este o carte veritabilă, cu foile răsfirate, prelucrată şi imortalizată, în ansamblu, cu o pană în călimară, toate într-o culoare aurie, ce armonizează frumos cu rama. Văzând interesul nostru sporit pentru ea, Rodica ne-a explicat, că aceasta este o lucrare a fiului lor Mihail pe timpul când era încă elev. Efectuată cu mult rafinament, cu gust de mare artist, tabloul nu doar a înfrumuseţat interiorul, dar a devenit o amintire frumoasă şi de mare valoare pentru părinţi. Cu atât mai mult, că are cui semăna, mama Rodica a umplut casa cu diverse lucrări handmade, adică confecţionate de mână. Ele la fel au valoare artistică foarte înaltă, căci sunt făcute cu mult drag şi educă deprinderea şi gustul estetic la copiii ce se află la întreţinere şi educaţie în familia Rodicăi şi a lui Mihail Musteață.
Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Stadionul din centrul s. Pelinia deveni o veritabilă Casă Mare

„Zestrea Nordului” adunată la Pelinia

Citeşte mai mult →