Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Laureaţi ai concursului – în costume noi

Prin   /  23 noiembrie 2018  /  Nici un comentariu  /   21

Muzica întotdeauna şi la orice vărstă a trezit emoții, iar limba notelor, fiind una magică, încântă şi mic, şi mare.

Ansamblul folcloric „Ţărăncuţele”, conducător artistic Anatolie Ceremuş, fondat cu mai mulţi ani în urmă pe lângă Muzeul de istorie şi etnografie din satul Sofia, custode Alexandra Nelipovschi, este activ şi participă la evenimente culturale de orice rang, organizate atât în localitate, cât şi în raion. Recent, a evoluat la Festivalul-concurs zonal „Anii tinereţii mele”, desfăşurat în or. Râşcani, pentru raioanele din nordul republicii.
„Ţărăncuţele” s-au prezentat cu un repertoriu din cinci cântece, foarte înalt apreciate de spectatori, dar şi de un juriu profesionist. Astfel, ansamblul a ocupat locul I şi ţărăncuţele-sofience vor merge la Festivalul-concurs republican, ce se va desfăşura în ianuarie, anul viitor, în capitală, la Chişinău.
Membrele ansamblului sunt artiste de vârstă înaintată, între 60-78 de ani. Costumele naţionale actuale le-au moştenit din vechiul patrimoniu al Casei de cultură din localitate, având şi ele vreo jumătate de veac. Acum, consilierii locali, primăria satului, în frunte cu Veaceslav Magaleas, au decis să aloce mijloace financiare pentru confecţionarea costumelor naţionale noi, ele vor fi finisate în a doua jumătate a lunii decembrie. Aşa că la Festivalul republican „Anii tinereţii mele” artistii din Ansamblul folcloric „Ţărăncuţele” vor merge în costume noi.

Pagină realizată de Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Некоторые из ребят хотели бы стать космонавтами

Даже „слетали в космос”

Citeşte mai mult →