Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Modelator de destine

Prin   /  9 martie 2019  /  Nici un comentariu  /   136

Atâta timp cât nu încetezi să urci, treptele nu se vor termina. Sub pașii tăi care urcă, ele se vor înmulți la nesfârșit.

Modelator de destine

Modelator de destine

Am înmuiat penelul în minunatele culori ale primăverii ca să schițăm portretul unei doamne de excepție – Rodica Ojovan.
Dumnezeu i-a împodobit sufletul și chipul cu toate darurile: frumusețe, feminitate, eleganță, generozitate … Dar, mai presus de toate, a înzestrat-o cu o nemărginită putere de a iubi oamenii, pe cei mici și pe cei mari, pentru asta fiindu-i hărăzit de sus să le ghicească gândurile, să  devină  modelator de destine. Mai apoi ei o  răsplătesc cu recunoştinţă, îi mângâie ochii de nesomn şi sufletul încercat de trudă,  printr-un zâmbet, cu un cuvânt de mulțumire sinceră.
Dânsa este învățătoarea care citește curiozitatea din  ochii picilor din clasele primare. Mereu le răspunde la multele lor întrebări, totodată, provocându-i să muncească pentru a avea încredere în puterile proprii și, cel mai important, insistând să devină oameni. Pentru asta învăţătoarea  implantează în inimile lor  cele mai sacre valori: omenia, credința, bunătatea. Aceasta este o muncă  care cere multă răbdare, putere și sacrificiu.
Rodica Ojovan este persoana care știe să crească aripi copilului, să-l ajute să se înalțe în zbor pentru a cunoaște tainele absolutului.
Gândurile curate și faptele creatoare sunt principiile de viață ale  dânsei, principii care neîntârziat dau rezultatele aşteptate.
Fiind în fruntea colectivului de profesori, directoare noastră, Rodica Ojovan, este un adevărat model pentru colegii de breaslă. Este un manager deosebit, care, cu dăruire și înalt profesionalism, prin muncă și onoare, promovează  imaginea instituției.
Între multele şi frumoasele calităţi ale directoarei se înscrie şi capacitatea dânsei de a-şi asculta cu atenţie, răbdare şi profund interes colegii. Totdeauna a apreciat ceea ce spunem și facem, ceea ce propunem şi iniţiem, încurajându-ne şi implicându-se personal.
Tinde mereu pentru a descoperi noi experiențe, pentru a acumula noi cunoștințe și a ni le împartăși cu bunăvoință.
Promotor al bunătății, sincerității  și demnității umane, Rodica Ojovan, pune multă dragoste și adevăr în ceea  ce face, de aceea  totul lasă urme frumoase în sufletul elevilor, colegilor. La rândul nostru, atât colectivul de elevi, cât şi cel didactic, o respectăm şi ne mândrim cu faptul, că anume dânsa stă în fruntea instituţiei noastre.
Acum, la început de primăvară, stimata noastră directoare şi sufletista învăţătoare, îşi sărbătoreşte ziua de naştere. La rotungirea unei vârste frumoase venim să-i dorim să-şi păstreze energia nesecată şi inepuizabila poftă de viață, calităţi dăruite de soartă. Suntem siguri, că anume ele, aceste calităţi, îi vor aduce în continuare şi mai multă satisfacție personală și profesională.
Îi dorim stimatei noastre omagiate să rămână o fereastră deschisă pentru zborul viselor străine, o nemărginire pentru înălțările altora, dar şi o permanenţă de satisfacţie şi apreciere pentru sine. Or, acesta îi este harul, aceasta îi este chemarea:
Să sapi în adâncuri,
                     să dai de izvoare
Şi-ncet să le urci
              cu ochiul spre Soare,
Din care, îngenunchind,
                        să bea orişicare,
În Rugăciune
                            de Sărbătoare!
Colectivul Gimnaziului „Ion Creangă”, s. Ţarigrad

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Renaşterea femeii: resurse interioare, încredere,
independență în gândire, discernământ în acţiune

Renaşterea femeii: resurse interioare, încredere, independență în gândire, discernământ în acţiune

Citeşte mai mult →