Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Luna frumosului

Prin   /  5 aprilie 2019  /  Nici un comentariu  /   17

„Frumos în noi e faptul căutării”, spunea Mircea Eliade. Această dorință de a cânta și a descoperi lucruri frumoase, interesante și utile s-a împlinit în cadrul decadei pe obiecte „Luna frumosului”, organizată și desfășurată de echipa învățătorilor din Învățământul primar al IPLT „Ștefan cel Mare” or. Drochia, împreună cu discipolii dumnealor.

Panoul de la activitatea desfășurată la IPLT „Ștefan cel Mare”

Panoul de la activitatea desfășurată la IPLT „Ștefan cel Mare”

Memorabile au fost acele zile, unde fantezia a întrat într-un echilibru neobișnuit. Chiar la deschiderea decadei, holul liceului a fost evadat de desenele elevilor, „cântând” primăvara prin culorile propriilor lor gânduri. Imaginația nu a avut margini, care, de fapt, și este un avantaj al copilăriei.
Simbolurile primăverii au fost demonstrate PPT, ca mai apoi la alte activități, elevii deghizându-se în aceste simboluri, au demonstrat cele mai originale costume: de la mărțișor și ghiocel la greieraș și soarele generos.
La „Victorina de primăvară” și „Caleidoscop școlar” elevii n-au ratat șansa de a-și manifesta din plin aptitudinile diferite de cele demonstrate în cadrul orelor de studii de zi cu zi talentul. Publicul prezent în sală a rămas surprins de jocul scenic, de răspunsurile ingenioase ale micilor școlari.
La concursul „Un cântec dedicat primăverii” elevii au strălucit prin creativitate și talent. Au sclipit prin virtuozitate, interpretând la cel mai înalt nivel piesele muzicale.
Sala de sport a fost gazda „Starturilor vesele”, unde elevii din toate clasele primare au fost incluse la diferite competiții, iar pauzele dintre întreceri au „ridicat” sala în picioare.
Împodobită cu dantele metaforice ale cuvintelor, limba română rămâne a fi o catedrală a frumosului. A vorbi corect este o datorie sfântă a fiecăruia dintre noi. Iar motivul mamei e unul dintre cele mai proeminente dovezi de ați iubi limba, precum o iubești pe mama.
Concursul de poezie „Pentru tine, scumpă mamă” s-a desfășurat în biblioteca liceului, unde în parteneriat cu Biblioteca pentru Copii în persoana doamnei Nina Bejan, colaboratoarea bibliotecii, au fost jurizați cei mai mari iubitori ai versului.
Din dragoste pentru acest anotimp al frumosului concursul „Miss Primăvara” a fost așteptat de toți. Fiecare domniță–participantă, de rând cu părinții, care au contribuit la buna desfășurare a acestui concurs, a demonstrat creativitate și frumusețe.
Activitățile artistice a copiilor în școală au fost și sunt necesare. Acestea stimulează creativitatea, imaginația, inițiativa și descernământul lor vis-à-vis de cunoștințele căpătate la ore.
Pentru reușita acestor zile minunate ale decadei la Careul solemn de închidere a venit cu un cuvânt de mulțumire pentru toate învățătoarele de la treapta primară, dar și pentru întreg colectivul de elevi, Svetlana Capcelea, directoarea instituției.

Rodica Golban, președinta
Comisiei Metodice Învățământ Primar

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Festivalul republican de muzică folk s-a desfăşurat la Drochia

Festivalul republican de muzică folk s-a desfăşurat la Drochia

Citeşte mai mult →