Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Cultura, mijloc de existenţă

Prin   /  25 mai 2019  /  Nici un comentariu  /   18

• Din 15 martie, curent, secţia cultură Drochia a primit un nou statut: Direcţia cultură, turism, tineret şi sport, abreviatura – DCTTS. În legătură cu acest fapt, multe din aspectele activităţii vor fi modificate în dependenţă de priorităţile principale ale noii structuri culturale.

Două sofience din Ansamblul „Ţărăncuţele”

Două sofience din Ansamblul „Ţărăncuţele”

• Muzeul Ţinutului natal din satul Gribova are un nou conducător. Aliona Condratenco, în baza unui concurs, organizat de primăria Gribova, a ocupat destoinic această funcţie. Fosta directoare, Vera Morcov, a fost petrecută la odihna binemeritată.
• Şi Şcoala de arte din satul Pelinia are director nou (predecesorul a trecut în lumea fără de dor). El a devenit Gheorghe Ţurcanu, un pedagog din colectivul şcolii, care a câştigat funcţia prin concurs.
• Prezent la evenimentul de deschidere a muzeului raional a fost sculptorul Andrei Vidraşco, care, împreună cu studenţii discipoli, au muncit serios la completarea vernisajului cu picturi originale, inspirate de pe meleagul drochian.
• Duminică, la Biblioteca Publică „Iulian Filip”, s-a desfăşurat concursul patriotic raional „Pentru ţară, pentru neam”, cu participarea a peste 50 de copii talentaţi, care s-au întrecut la măiestria interpretării şi a declamării.
• Tot în aceeaşi zi, la Casa de cultură, s-au confruntat colectivele de dansatori. Concursul „Flori de liliac”, a fost organizat de Liga de dans din Moldova, sub egida Luciei Enache.

Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Некоторые из ребят хотели бы стать космонавтами

Даже „слетали в космос”

Citeşte mai mult →