Festivalul republican de muzică folk s-a desfăşurat la Drochia

Recent, Drochia a fost gazda unui eveniment inedit – Festivalul republican de muzică folk, desfăşurat sub genericul „De ce plâng chitarele”.

Festivalul republican de muzică folk s-a desfăşurat la Drochia
Festivalul republican de muzică folk s-a desfăşurat la Drochia

Acest eveniment cultural important a fost organizat la inițiativa lui Vitalie Bârgău, originar din satul Ochiul Alb, chitarist care, prin intermediul muzicii folk, a dus faima raionului departe de hotarele lui, fiind susținut de Ion Dascal, președintele raionului Drochia, Consiliul raional Drochia, Direcția Cultură, Turism, Tineret și Sport, în persoana directoarei Rodica Lozovan. Iar ideile frumoase și gândurile sublime au fost materializate cu ajutorul neobositei Ala Bugai, care a fost și moderatoarea acestui minunat spectacol.

Pe scena IP Centrul de Cultură și Tineret Drochia (fosta Casă centrală de cultură) au răsunat melodii deja îndrăgite de publicul meloman în interpretarea gazdelor: ansamblului de chitarişti „Generația folk”, a ansamblului „Trio Picado” din Chișinău, a interpretului Gheorghe Ioniță din Orhei, a Folk band-ului „Art Soyuz”, a duetului Victor Cemortan și Alina Aramă, a interpretei Veronica Ceban.

Invitați de onoare au fost cunoscuţii interpreți de muzică folk Iurie Sadovnic, Artist al Poporului, și Silvia Grigore, Măiastră în Arte. Vestiţii interpreţi, pe întrecute, au delectat publicul drochian cu alese şi netrecătoare  melodii.

Drochienii au avut parte de un concert, pe drept cuvânt, spectaculos, care a trezit emoţii şi sentimente palpitante în sufletele melomanilor. Acest minunat Festival republican, cu siguranță, va avea continuitate.

Emilia BOBEICĂ, specialistă,

Direcţia Cultură, Turism, Tineret şi Sport Drochia

 

Lasă un răspuns