„Busuiocul” de la Pelinia: succese noi şi performanţe

Comuna Panaci din județul Suceava, România, și anul acesta, a sărbătorit „Ziua Panaciului”. Timp de două zile acolo au avut loc manifestări cultural-artistice,  la care au participat şi artişti drochieni..

Ansamblul folcloric “Busuiocul” din Pelinia, conducătoare artistică neobosita Nina Râciu, a participat, cu mult succes, în cadrul renumitului  Festival folcloric “Șezătoare la Panaci”, ce a coincis cu “Ziua Panaciului”, organizat de Primăria comunei Panaci din judeţul Suceava, în frunte cu primarul Vasile Cozan, și Consiliul local. Timp de 18 ani, de când au legat o relaţie frumoasă de colaborare culturală, au reuşit să-și facă mulţi prieteni şi admiratori, care apreciază cu mult drag expoziţiile bogate și originale prezentate la sărbătoare, dar și munca artiștilor  din Pelinia, care cu mult zel valorifică folclorul autentic, promovându-l publicului larg pentru a fi admirat. Și îi așteaptă cu noi realizări. Iar Ansamblul folcloric ”Busuioc” nu ratează ocazia să meargă în ospeție la români cu piese și programe noi, cu idei și propuneri prietenești de extindere și aprofundare a colaborări bilaterale.

Membrii Ansamblului folcloric “Busuiocul” de fiecare dată dau dovadă de mult devotament cultural, aducând în scenă cele mai frumoase valori naţionale ce le reprezintă localitatea, raionul şi întreaga ţară. Evoluarea artiștilor amatori din Pelinia și acum, ca şi altă dată, a fost apreciată cu aplauze frenetice.

Pe lângă faptul, că artiştii din Pelinia nutresc o dragoste aparte pentru cultura naţională şi tradițiile poporului, ei folosesc orice ocazie ca să ducă faima satului de baştină departe de meleagurile peliniene.

”Numai prin muncă asiduă şi dragoste faţă de artă putem pune o temelie fundamentală în activitatea ansamblului nostru”, – mărturisește Nina Râciu.

Sincere multumiri din partea artiştilor merită primarul Titus Sărăteanu și Consiliul local Pelinia pentru grija și atenția acordată culturii locale. Ei manifestă o permanentă susţinere organizatorică şi materială în vederea transportării artiştilor, de fiecare dată ajutându-i în procesul de promovare şi păstrare a tradiţiilor populare.    

    Valentina CEBOTARI

 

Lasă un răspuns