O nouă performanţă a artiştilor drochieni

Ansamblul Folcloric „Busuioc” de la Centrul de Cultură și Tineret din oraşul Drochia, conducătoare artistică Galina Pavalencu, a participat zilele acestea la Festivalul folcloric „Rapsodul popular” din satul Mășcăuți, raionul Ialoveni.

Ansamblul folcloric „Busuioc”, în prim plan - Galina PAVALENCU
Ansamblul folcloric „Busuioc”, în prim plan – Galina PAVALENCU

Mășcăuți. Un sat frumos de pe malul râului Răut. Oamenii din satul Maşcăuţi, în fruntea cărora se află primarul Valeriu Carțân, un bun şi harnic gospodar, au sărbătorit 583 de ani de la prima atestare documentară a localităţii. În cadrul sărbătorii a fost organizat Festivalul „Rapsodul Popular”.
Printre participanţii la eveniment, ca oaspete de onoare, a fost invitată Formaţia folclorică „Busuioc” din oraşul Drochia, care promovează cu drag bunele tradiții și obiceiuri ale neamului nostru strămoșesc şi care a revenit cu o nouă performanţă – o înaltă apreciere a spectatorilor şi oamenilor din Măşcăuţi.
În centrul localităţii a fost organizată o expoziţie, la care oamenii au adus diverse obiecte din istoria satului. Meșterițele acestui sat de oameni răzeși de pe dealul Chiclăului, frumoase, gospodine, înbrăcate în costume naționale, gazdele sărbătorii, îşi îndeplineau cu drag misiunea. Ele, cu alese bucate din cele mai tradiționale, primeau oaspeţii sosiţi la sărbătoare.
Evenimentul a fost marcat cu muzică şi voie bună.

Cor. „GD”
Foto Veaceslav VĂZDĂUŢAN

Lasă un răspuns