Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

„Zestrea Nordului” adunată la Pelinia

Prin   /  22 august 2019  /  Nici un comentariu  /   32

Devine deja o tradiţie frumoasă organizarea festivalurilor în localităţile raionului, un prilej de a primi oaspeţi de pretutindeni, dar şi de a primeni localitatea pentru întâmpinarea oaspeţilor, a pregăti cele mai selecte numere artistice.

Stadionul din centrul s. Pelinia deveni o veritabilă Casă Mare

Stadionul din centrul s. Pelinia deveni o veritabilă Casă Mare

Duminică, 18 august, stadionul din centrul satului Pelinia, unde s-a desfășurat Festivalul zonal „Zestrea Nordului”, deveni o adevărată Casă Mare. Oaspeţii sosiţi la sărbătoare au fost salutaţi de primarul Titus Sărăteanu. Mesaje de felicitare au adresat și alți invitați la festival, după care, cei prezenți la sărbătoare s-au prins la Hora Neamului. Spectacolul muzical a început cu evoluarea Ansamblului folcloric de bărbați „Balada” din s. Pelinia, conducător artistic Petru Chilari. Apoi colectivele artistice din Drochia, Sângerei, Râșcani, Ocnița, Florești, or. Bălți, Botoșani, România, Ansamblul de familie Dascăl din Chișinău, dar și colectivele artistice din Pelinia „Balada”, „Busuiocul”, „Pelinița”, „Haiduceii”, „Senioritele” au cucerit publicul cu adevărate perle folclorice, cântece de joc și de voie bună.
Festivalul „Zestrea Nordului”, un eveniment frumos din nordul republicii, a continuat cu evoluarea de excepție a Fanfarei „Hasnaș” din Hăsnăşenii Mari, conducător Andrei Arhirii, câștigătoarea Premiului Mare la Botoșani, România. Şi Ansamblul de dansuri „Grație” din s. Maramonovca a adus folclorul autentic local pe scena festivalului.
Ca întotdeauna, nici un eveniment în raionul Drochia nu e conceput fără Ansamblul folcloric „Busuioc” din or. Drochia, dirijat cu mult suflet de Galina Pavalencu, el deja câștigându-şi un nume răsunător în topul colectivelor folclorice din republică.

Ala BUGAI,
Direcţia cultură, turism, tineret şi sport Drochia
Foto Veaceslav VĂZDĂUȚANU

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Cătălin CUCUIETU - beneficiar activ al bibliotecii și colecționer de monede

Băiatul cu nume din poveste

Citeşte mai mult →