Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Lansare de carte la Târgu Mureş

Prin   /  12 septembrie 2019  /  Nici un comentariu  /   13

Anul acesta drochianul Alexandru Bobeică a sărbătorit Ziua Limbii Române la Târgu Mureş, România.

„Ziua Limbii Române a fost celebrată aşa cum se cuvine în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a Festivalului SIMFEST 2019”, – scrie cotidianul „Zi de zi”, Târgu Mureş.

Anume în cadrul acelui eveniment, alături de altele două ediţii semnate de autori din diaspora românească, a avut loc lansarea cărţii „Fascismul si comunismul, doua ideologii, aceeasi teroare”, semnată de Alexandru Bobeică.

Alexandru Bobeica

Alexandru Bobeica

În luarea sa de cuvânt Alexandru Bobeică a declarat, că volumul „Fascismul si comunismul, doua ideologii, aceeasi teroare” se vrea a fi un semnal de alarmă pentru contemporani, întru a preveni repetarea unor greşeli ale trecutului.

Această carte, – a mai menţionat autorul basarabean, – are o importanţă cognitivă pentru acei care studiază istoria trecutului nostru. Nu în ultimul rând este binevenită pentru studiere liceenilor, studenţilor de la facultăţi, chiar şi profesorilor. Totodată, ea are şi o importanţă practică întru ca omenirea să nu admită revenirea în viaţa noastră a unor astfel de regimuri. Tocmai de aceea noi trebuie să le cunoaştem natura şi esenţa, fapt ce nu ar permite revenirea lor pe arena politică şi în viaţa noastră cotidiană, – a conchis Alexandru Bobeică în aplauzele celor prezenţi la eveniment.

P.S. – Vineri, 13 septembrie și la Drochia, la Biblioteca Pub-lică „Iulian Filip”, ora 15.00, va avea loc lansarea cărții semnate de Alexandru Bobeică.

Foto Simion LIVIU

Cor. „GD”

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Профессионально, современно, полезно

Профессионально, современно, полезно

Citeşte mai mult →