Lansare de carte la Târgu Mureş

Anul acesta drochianul Alexandru Bobeică a sărbătorit Ziua Limbii Române la Târgu Mureş, România.

„Ziua Limbii Române a fost celebrată aşa cum se cuvine în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a Festivalului SIMFEST 2019”, – scrie cotidianul „Zi de zi”, Târgu Mureş.

Anume în cadrul acelui eveniment, alături de altele două ediţii semnate de autori din diaspora românească, a avut loc lansarea cărţii „Fascismul si comunismul, doua ideologii, aceeasi teroare”, semnată de Alexandru Bobeică.

Alexandru Bobeica
Alexandru Bobeica

În luarea sa de cuvânt Alexandru Bobeică a declarat, că volumul „Fascismul si comunismul, doua ideologii, aceeasi teroare” se vrea a fi un semnal de alarmă pentru contemporani, întru a preveni repetarea unor greşeli ale trecutului.

Această carte, – a mai menţionat autorul basarabean, – are o importanţă cognitivă pentru acei care studiază istoria trecutului nostru. Nu în ultimul rând este binevenită pentru studiere liceenilor, studenţilor de la facultăţi, chiar şi profesorilor. Totodată, ea are şi o importanţă practică întru ca omenirea să nu admită revenirea în viaţa noastră a unor astfel de regimuri. Tocmai de aceea noi trebuie să le cunoaştem natura şi esenţa, fapt ce nu ar permite revenirea lor pe arena politică şi în viaţa noastră cotidiană, – a conchis Alexandru Bobeică în aplauzele celor prezenţi la eveniment.

P.S. – Vineri, 13 septembrie și la Drochia, la Biblioteca Pub-lică „Iulian Filip”, ora 15.00, va avea loc lansarea cărții semnate de Alexandru Bobeică.

Foto Simion LIVIU

Cor. „GD”

Lasă un răspuns