Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Acces către succes

Prin   /  21 februarie 2020  /  Nici un comentariu  /   10

Colegiul de Studii Integrate Drochia, în parteneriat cu Directia Cultură, Turism, Tineret şi Sport şi Direcția pentru ocuparea forţei de munca în cadrul „Intelect caffe” a desfăşurat un training cu genericul „Acces către success”. Grupul-ţintă au fost elevii din raion.

Participanții la training-ul „Acces către succes”

Participanții la training-ul „Acces către succes”

Tinerii au pus în dezbatere mai multe chestiuni, printre care paşii în urcarea scării profesionale, cum să-şi aleagă o viitoare profesie în dependenţă de talentul, vocaţia şi satisfacţia, primită de la lucrul efectuat, accentuând, că succesul depinde de fiecare şi de munca depusă în obţinerea acestuia.
Silvia Botnari, specialistă, Subdiviziunea teritorială Drochia a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, a evidenţiat ideea, că ghidarea în carieră asigură eficienţă necesară numai printr-o influenţă educativă sistemică şi realizează traseul de dezvoltare personală.
Elevii au discutat perspectiva misiunii fiecărei specialităţi şi a calităţilor dominante ce trebuie să le deţină un specialist, au relevat principalele direcţii de perspectivă ale specialităţilor discutate.
Învăţarea prin diferite tehnici şi metode interactive a permis o implicare a tuturor elevilor în discuţie, unde fiecare părere a fost acceptată şi apreciată.
Tinerii au conştientizat, că sunt la etapa marilor schimbări, când trebuie să facă una din cele mai importante alegeri din viaţa lor, astfel că trebuie să mediteze şi să cântărească foarte bine toate detaliile până să aleagă calea pe care o vor urma. Discuţiile tinerilor cu specialiştii din cadrul „Intelect caffe” a atins efectele dorite.

Angela CROITOR, director,
Colegiul de Studii Integrate Drochia

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Lilia COZMA-HANGANU, doctor în științe filologice, a fost omagiată la baștină de colegii-doctori, elevi, profesori, rude, pământeni

Folclorista Lilia Hanganu ar fi împlinit 65 de ani

Citeşte mai mult →