„Mi-am onorat funcţia, mi-am respectat colegii”

Dragi colegi! Aș vrea să mulțumesc din suflet tuturor, pentru susținere și colaborare frumoasă pe parcursul perioadei de aproape 10 luni, în funcția de șef interimar al Direcției Cultură, Turism, Tineret și Sport a Consiliului raional Drochia, ce mi-a fost încredințată.

Funcția deținută, deși temporar, m-am străduit s-o onorez, în limita competențelor profesionale, cu responsabilitate și dedicație. În această perioadă, am trecut împreună peste multe greutăți și provocări, momente plăcute și situații mai dificile, succese și bucurii, trăite împreună la diverse evenimente, la care am fost și scenariști, și organizatori, și artiști, și moderatori, și spectatori. A fi un bun manager în domeniul culturii, înseamnă a ști să ghidezi acest frumos domeniu, a ține mâna pe pulsul culturii întregului raion în așa fel, ca să poți aprecia, motiva și mulțumi oamenilor, care, cu multă dedicație promovează valorile naționale, păstrând flacăra culturii și valorilor autentice mereu aprinsă. Înseamnă a contribui la identificarea, păstrarea și promovarea frumoaselor tradiții și obiceiuri, lăsate din străbuni, a scoate din anonimat talente veritabile, pentru a întregi cu dragoste de frumos comoara națiunii noastre! M-am străduit mereu să fiu corectă cu colegii mei, să-i ascult, să-i înțeleg, să-i ajut, să-i inspir și să-i susțin în toate pornirile frumoase. Am realizat proiecte de succes, acorduri de colaborare, schimburi de experiențe, fiecare din ele fiind o nouă lecție de viață. Și am reușit – chiar și pe timp de pandemie, câștigând respectul și aprecierea voastră. Sper, că nu v-am dezamăgit pe parcursul acestei perioade, dar decizia de a nu participa la concursul pentru funcția de șef al Direcției Cultură, îmi aparține (ca să nu apară multe semne de întrebare) mi-am dorit ca să-și încerce competențele și alți potențiali candidați, care ar fi buni în vocația de manager al culturii, care-și doresc o creștere în cariera profesională, iar eu mai am o vocație, pe care mi-aș dori s-o urmez cu drag și față de care nutresc o pasiune aparte.
În perioada ce urmează voi transmite cu plăcere ștafeta de manager al culturii colegei mele, Cristina Țurcanu, un specialist dedicat și responsabil, care a trecut cu brio testul de competență profesională în cadrul concursului pentru funcția de șef al Direcției Cultură, Turism, Tineret și Sport, care s-a desfășurat la 15 iunie, curent, în cadrul căruia au participat doi candidați, Crstina fiind desemnată câștigătoare.
Mulțumesc tuturor, care au fost alături de mine și la bine, și la greu și doresc noului Șef al Direcției Cultură, Cristina Țurcanu, mult succes, răbdare, înțelepciune și profesionalism în munca deloc ușoară, dar frumoasă! Iar lucrul cel mai important, care a conferit multor conducători autoritate și renume – e să fie un lider onest, corect, principial, dar să nu uite niciodată de omenie, căci în munca noastră factorul uman este cel mai important! Acum trăim cu toții cele mai grele timpuri, când blestemata pandemie ne-a lăsat orfani de sălile pline de spectatori, de evenimentele și concertele organizate, de emoțiile, trăite în scenă, dar vom trece și această grea încercare! Sincere felicitări și mult succes, dragă colegă, în realizarea obiectivelor propuse în funcția de șefă a Culturii și multă sănătate tuturor!

Cu drag de voi, Ala BUGAI, şef-interimar, DCTTS
Cu drag de voi, Ala BUGAI, şef-interimar, DCTTS

Lasă un răspuns