Pentru muzeul din Drochia

Ne aflăm în proces de devenire. Mai bine zis, muncim zilnic pentru a repara şi a amenaja sălile de muzeu, a completa fondul cu noi şi interesante exponate pentru vizitatori.

Orice donaţie ori achiziţie pentru muzeu constituie o valoare. Recent, instituţia s-a îmbogăţit cu un tablou valoros „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, o reproducere, ulei, pânză, autor Maria Plop. Tânăra pictoriţă, elogiind eroii naţionali, a făcut gestul din suflet şi cu mare drag, pentru Muzeului de Istorie, Etnografie și Artă din orașul Drochia. Fata talentată nutreşte o deosebită recunoștință pentru promovarea culturii prin reabilitarea spațiului pentru muzeu, care nu demult era doar un loc părăsit, iar acum devine un adevărat centru cultural.
Portretul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt va fi amplasat în Galeria de Artă a Muzeului raional de Istorie, Etnografie si Arta, Drochia şi va ocupa un loc de cinste.
Îi suntem recunoscători domnişoarei talentate Maria Plop, care, pe lângă marele talent, mai are şi un suflet generos, din adâncul căruia izvorăsc fapte frumoase. Şi gestul şi lucrarea poarta un caracter nobil. Respect!

Dumitru POSTOVAN,

director, Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă, Drochia

Tânăra pictoriţă, Maria PLOP şi donaţia făcută muzeului drochian
Tânăra pictoriţă, Maria PLOP şi donaţia făcută muzeului drochian

Lasă un răspuns