„Florie dalbe” a obținut undă verde pentru deschidere

Decizia de a redeschide instituțiile de educație timpurie, total sau parțial, în condițiile actuale ale perioadei epidemice, provocată de Covid-19, a fost luată din perspectiva unei abordări bazate pe riscuri pentru a maximaliza beneficiile educaționale, de dezvoltare și de sănătate pentru copii, cadre didactice, personal și publicul larg.

Rolul instituțiilor de educație timpurie în redeschiderea și reluarea activității în această perioădă este de a susține nu doar copiii, ci și a oferi posibilitate părinților de a reveni la muncă.
Colectivul IET nr.1 ”Florile dalbe” s-a străduit să pregătească atât mediul intern, cât şi cel extern pentru redeschiderea și reluarea activității, conform Instrucţiunii privind redeschiderea și reluarea activității instituțiilor de educație timpurie. Luni,17 august 2020, specialiştii Centrului de Sănătate Publică Drochia au evaluat toate oportunităţile şi riscurile potenţiale privind redeschiderea graduală a instituţiei de la 1 septembrie, curent.
Condițiile existente ne permit să deschidem 8 grupe din 13 existente, în care vor fi încadrați doar copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani. În grupe vor fi plasați câte 12 copii, ei vor avea câte 2 educatoare și un ajutor de educator. Am decis ca procesul de activitate să fie organizat în așa fel, încât tot personalul să fie angajat, nimeni să nu sufere în plan financiar. Administrația publică locală, adică primăria, primar Nina Cereteu, ne-a procurat tot necesarul de materiale de protecție, cantitatea suficientă de dezinfectant.
Tot angajații am marcat terenurile, le-am colorat pentru ca să fie mai ușor de deosebit. La fel, în fiecare grupă am aranjat mobilierul, l-am așezat în așa mod, ca să le fie comod copiilor. Mesele sunt marcate cu puncte roșii, să știe fiecare unde îi este locul. La fel am marcat podelele, ca să fie respectată distanța socială.
Dacă vom depăși cu brio prima etapă, vom începe a încadra, tot după vârstă, și copii mai mici.
Pregătirea noastră a fost apreciată și am primit undă verde pentru a ne deschide. Aşteptăm cu mare drag copilaşii din Drochia. Cu Doamne ajută!
Mariana DARII,
directoare, IET ”Florile dalbe”,
or. Drochia

La 1 septembrie copiii de la IET ”Florile dalbe” vor găsi elemente noi în grupe, dar și mai puțini colegi...
La 1 septembrie copiii de la IET ”Florile dalbe” vor găsi elemente noi în grupe, dar și mai puțini colegi…

Lasă un răspuns