„Buciumul” a devenit „Colectiv-model”

Ceata de colindători „Buciumul”, conducător artistic, Alexei Pânzari, are o biografie tânără, dar deja s-a afirmat și își ocupă cu demnitate locul meritat în filiera creației etno.

buciumul

Toți membrii Ansamblului de bărbați sunt adevărați feciori ai neamului, care își consacră talentul interpretativ frumoasei misiuni de promovare a tradițiilor naționale. Ei desfășoară o amplă activitate de descoperire a lucrărilor folclorice, a selectării și, ulterior, a promovării nestematelor folclorului, născut de poporul nostru de-a lungul anilor. Este o muncă pe cât de anevoioasă, pe atât de nobilă.

Acum, în ajun de sărbătoare, Ceata de colindători „Buciumul” a participat on-line la Concursul republican cu frumoase colinde culese din satele raionului Drochia.

Ansamblul folcloric „Buciumul”, deși este un colectiv tânăr, deja are în palmares un repertoriu bogat şi autentic. Datorită profesionalismului, de care dă dovadă Alexei Pânzari, conducatorul artistic al colectivului, dar și a talentului veritabil, cu care sunt înzestrați membrii formației, colectivul deja se bucură de succese și realizări frumoase. Recent i-a fost conferit onorificul Titlu de „Colectiv-model”.

Recent „Buciumul” a obţinut premiul II la Concursul republican Colindatul în ceată bărbătească organizat de Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.

 

Valentina CEBOTARI

 

Lasă un răspuns