„Noi Bunicii îi iubum și omagiu le oferim”

La 01 octombrie, în fiecare an, este sărbătorită Ziua Internațională a Persoanelor în Etate.

Diplome pentru bunicile grijulii
Diplome pentru bunicile grijulii

Pentru Bunicii Grijulii din raionul Drochia această sărbătoare a fost una dublă. Concomitent cu statutul de oameni în etate, ei au fost omagiaţi ca voluntari în munca nobilă cu copiii, pe care-i însoţesc spre şcoală sau, după ore, spre casă, ca să-i protejeze şi să reducă riscul de accidentare, a traumatismelor la trecerile de pietoni. Sărbătoarea s-a desfăşurat cu genericul: „Noi Bunicii îi iubum și omagiu le oferim”, la care au participat nu doar bunici, dar şi nepoţele grijulii, elevi din diferite instituţii (Dominteni, Țarigrad, Baroncea) cu programe artistice, colaboratori ai Inspectoratului de poliţie Drochia, împreună cu Marin Novac, şef-adjunct al IP, Pavel Rusu, primar-interimar, Valerian Gherman, preşedinte-interimar al raionului.
Proiectul „Bunicii Grijulii” aduce beneficii societăţii, deoarece oamenii în vârstă, de-a lungul anilor, au acumulat o frumoasă experiență de viață și ajung la o perioadă când dispun de timp și sunt foarte bucuroși să o împărtășească tinerilor. Bunicii Grijulii din echipă sunt diferiți, dar dispun de calități unice – bunătate, blândețe, îngăduință, noblețe, amabilitate. Al doilea an Bunicii Grijulii deschid multe inimi ale reprezentanților societății civile, consolidând o echipă puternică din 62 persoane și în raionul Drochia.
Alexandra Postovan, președinta filialei Drochia a AO „Bunicii Grijulii”, a informat despre munca echipei, oprindu-se minuţios la fiecare localitate, la fiecare persoană implicată.
Cu un mesaj de salut a venit Ana-Maria Vatamaniuc, președinta filialei Drochia a Nepoțeilor Grijulii, 25 la număr, care a relatat despre interacţiunea între generaţii şi despre implicarea nepoțeilor în activităţi sociale educative.
Cei mai activi Bunici Grijulii au fost menționați cu diplome din partea IP Drochia și filialei Drochia a AO „Bunicii Grijulii”.
Prin activitatea zilnică ei au contribuit la reducerea numărului de accidente la trecerile de pietoni, dar și la sporirea nivelului încrederii părinților în siguranța copiilor lor. Pentru munca utilă a bunicilor, prestată în folosul copiilor, părinţilor, dar şi conducătorilor auto le-a fost exprimată toată recunoștința.

Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns