„Două inimi gemene” omagiate la Drochia

La 3 noiembrie în incinta Casei raionale de Cultură a avut loc Festivalul-concurs „Două inimi gemene” în memoria Doinei şi a lui Ion Aldea-Teodorovici, doi martiri ai neamului, organizat de Direcţia  cultură, turism, tineret şi sport Drochia.

Cu initiativa de a organiza un astfel de eveniment cultural  a venit Veaceslav Mazur, conducătorul artistic al Formației etno-folclorice „Sudarușca”. Acest spectacol a fost moderat cu multe emoții și o deosebită responsabilitate de Sorina Mațibon, metodistă, Casa raională de cultură.

Concurenții veniți din oraș și din satele raionului, au cântat în memoria celor două inimi gemene Ion și Doina, care au bătut în acelaşi ritm şi au ars în același foc sacru pentru un viitor mai bun, pentru idealul național… Cei 20 de concurenți au adus în fața publicului și la judecata juriului cele mai îndrăgite piese din repertoriul acestor doi martiri ai neamului – Doina și Ion Aldea-Teodorovici.

A fost un spectacol deosebit cu participanți talentați, carismatici și artistici, cu emoții la superlativ. Tinerii și copiii au concurat pentru a-și demonstra dragostea pentru cântec, pentru muzica ușoară, pentru creația cuplului nemuritor Doina și Ion Aldea-Teodorovici, a marilor artişti ai țării din care fac parte şi ei.

La decizia juriului, premiile au fost acordate următorilor concurenți: Premiul Mare – Ilaria Leahu, s. Chetrosu, Locul I – Bianca Recean, s. Mândâc, Locul II – duetul Anastasia Gorobivchi şi Dorin Şevciuc, or. Drochia, Ilinca Andrieş, s. Șuri, Locul  II I- duetul de chitarişti Cătălina Isachevici şi Victoria Popov, or. Drochia, Ilinca Scoarţă, or. Drochia. Premiul Simpatia juriului a fost acordat duetului Andreea Nazarciuc şi Mihail Gasnaş, s. Nicoreni. De asemenea, au fost acordate şi premii pentru măiestrii interpretative: Cristina Eni, s. Fântânița, Andreea Cibotaru, or. Drochia, Alexandra Zavaţchi, s. Drochia. Cu diplome de participare au fost menţionați următorii concurenți: Ilinca Văluţa,  IP Gimnaziul nr. 2, or. Drochia, Victoria Popov, Liceul teoretic rus nr. 3, duetul Sergiu Moldovan și Iuliana Ilina, s. Sofia, duetul Ana Faina și Ştefan Cruc, s. Hăsnășenii Mari, duetul Eugen Mostean și Ilinca Colesnic, s. Zgurița.

Festivalul „Două inimi gemene” – 2019 a fost un concurs deosebit, pentru că am reușit să oferim publicului un spectacol frumos, plin de lumini, emoții, lacrimi de dor pentru ei – Doina şi Ion Aldea-Teodorovici. Felicităm încă odată premianții Festivalului-concurs „Două inimi gemene” cu performanțele obținute. Cu siguranță, toți participanții au fost talentați și destoinici de a obține premii. Dar cel mai important trofeu pentru toți concurenții au fost ovațiile publicului, pentru că piesele au fost dăruite cu drag și cântate cu sufletul, cu lacrima, cu dragostea nemărginită față de Țară şi Neam, au fost cântate în memoria nemuritorilor Doina și Ion Aldea-Teodorovici.

 

Emilia BOBEICĂ,

specialistă, Direcţia cultură, turism, tineret şi sport Drochia

 

Lasă un răspuns