„Cunoașteți Parlamentul!”

IPLT „Mihai Eminescu”, oraşul Drochia, a fost gazdă pentru cea de-a treia ediţie a Concursului „CE? UNDE? CÂND? Cunoaşte-ţi Parlamentul!”.În concurs au fost încadrate 12 echipe din raioanele nordice şi oraşul Bălţi, în total au concurat 68 de participanţi. Atmosfera a fost una încinsă, în sala de festivităţi a liceului băntuiau emoţii constructive.

În prim plan - echipa „Meritocraţii”, liceul „Mihai Eminescu”, or. Drochia
În prim plan – echipa „Meritocraţii”, liceul „Mihai Eminescu”, or. Drochia

Chiar dacă noi eram pentru a doua oară la un astfel de concurs, întrebările, de la început, ne păruse prea dificile. Totuşi, după câteva eşecuri, am izbutit să ne concentrăm eforturile.
În prima rundă noi, cei de la „Meritocraţii”, împreună cu alte două echipe, am acumulat cel mai mare număr de puncte. La a doua etapă lideri eram doar noi, iar în a treia ne-am clasat pe locul doi.
După o pauză de câteva minute, când aşteptarea ne păruse veşnică, a urmat şi ultimul clasament. Cu toţii eram încinşi la maximum aşteptând sentinţa finală. Verdictul ne-a bucurat, atât pe noi, cei din echipa „Meritocraţii”, care eram încinşi de emoţii, cât şi pe conducătoarea noastră, Lilia Vrabie, directorul liceului Sergiu Vrabie, colegii care au venit să ne susţină – am devenit învingători pe regiunea de nord a ţării. La 30 martie vom apăra cinstea instituţiei în runda finală chiar în Parlamentul Republicii Moldova, unde vom concura cu cei din sudul şi centrul ţării. Sunt recunoscător Feliciei Botnari, Victoriei Golovatâi, Alinei Munteanu, Alexandrei Perju, lui Stasic Cebotari, membrii echipei noastre, pentru cunoştinţe, implicare, performanţe, căci doar munca în echipă asigură succesul.
Astfel de activităţi sporesc calităţile cognitive ale discipolilor şi le oferă un spirit de concurenţă, foarte util în dezvoltarea propriei personalităţi.

Laurenţiu BURDUJA,
căpitanul echipei „Meritocraţii”,
IPLT „Mihai Eminescu”

Lasă un răspuns