Biblioteca pentru copii s-a primenit cu mobilier modern

Biblioteca este o instituţie culturală cu fonduri de publicații (cărți, reviste) aflate în serviciul cititorilor.

Cea pentru copii are o particularitate deosebită, participând nemijlocit la procesul de educare a tinerei generaţii, la construirea sufletelor de copii. Angajaţii ei, în frunte cu Silvia Zaporojan, seamănă în sufletele micilor cititori cele mai nobile seminţe necesare pentru formarea tinerii generaţii şi educării omului nou, „materialul” fiind unul aparte: nu doar cuvântul adevărat, expresiile artistice, scena frumoasă, vestimentaţia, dar şi anturajul potrivit și adecvat.

Biblioteca orășenească pentru copii își așteaptă micii cititori
Biblioteca orășenească pentru copii își așteaptă micii cititori

Biblioteca micilor drochieni nu doar este frecventată de copii pentru a lua cu împrumut o carte sau o revistă. Aici deseori sunt organizate evenimente culturale, întâlniri interesante, discuţii de suflet, spectacole teatralizate etc., la care, cu mare interes, participă copiii însoţiţi de pedagogi. Atunci şi bibliotecarii se transformă în eroi ai operelor artistice.
Există o corelaţie de interese reciproce, îndreptate spre educaţia tinerei generaţii în cele mai frumoase exemple de sublim, a faptelor nobile din literatura artistică, măsuri organizate şi promovate de angajatele bibliotecii împreună cu instituţiile de învăţământ din oraș.
Da, se organizează evenimente frumoase și utile, însă mobilierul instituţiei are foarte mulţi ani, e uzat, demodat şi crează un anturaj, de care vreţi, numai nu pentru copii, el nu completa procesul educaţional. Direcția Cultură, Turism, Tineret și Sport Drochia, ca de fiecare dată, receptivă la doleanțele lucrătorilor instituţiilor din domeniu, a finanțat biblioteca în procurarea mobilierului nou pentru sala de împrumut. Mobila instalată e în nuanţe deschise, modernă, frumoasă, atrăgătoare. Acum în sala bibliotecii este nu doar frumos, dar şi comod atât pentru colaboratori, cât și pentru beneficiari.

Cor. „GD”

Lasă un răspuns