De Ziua Mondială a Mediului

Ziua de 5 iunie – Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei „Ecologia Umană” de la Stockholm şi reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu” al Naţiunilor Unite.

Manifestările dedicate Zilei Mondiale a Mediului se înscriu în efortul comun de transmitere către generaţiile viitoare a unui mediu curat şi sănătos, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică şi socială, constituind un exemplu activ de colaborare între autorităţile administraţiei publice locale şi societatea civilă.
În această perioadă se desfăşoară activităţi care ţin de managementul şi dezvoltarea durabilă a localităţilor, în context ecologic.
Astfel, se reaminteşte anual omenirii cât de grave pot deveni lucrurile dacă nu se manifestă grija pentru patrimoniul natural.
Totodată, vă amintim că Ziua Mondială a Mediului – 5 iunie, în Republica Moldova, este declarată şi Ziua profesională a lucrătorilor din domeniul mediului.
Cu această ocazie colectivul Inspecţiei pentru Protecţia Mediului Drochia aduce sincere felicitări tuturor angajaţilor domeniilor legate de mediu, tuturor împătimiţilor de natura şi frumuseţea Plaiului Natal, tuturor celora, care pledează pentru stoparea sau atenuarea tuturor riscurilor care ar periclita sănătatea populaţiei şi a factorilor de mediu din Republica Moldova, tuturor celora, care păstrează natura cât mai puţin agresată de propria activitate, tuturor celora care se aliniază la obiectivul uman – de a convieţui în buna înţelegere cu natura.

Succese şi frumoase realizări!
Sergiu Gavriliuc, șef, IPM Drochia

Lasă un răspuns