Și-a convertit pasiunea în meserie

Și-a convertit pasiunea în meserie

 sumilova

Tânără, ambițioasă, cu idei și scopuri fixe – așa este caracterizată Irina Șumilova, ofițer principal al Serviciului Interacțiune Comunitară al Inspectoratului de Poliție Drochia.

 

Irina Șumilova activează în fincția de polițistă mai bine de 10 ani, pe parcursul lor fiind în diferite funcții și responsabilități, dar de fiecare dată îndeplinindu-le conștiincios, cu înalt profesionalism, la timp și chibzuit. Are permanent grijă de măsurile de profilaxie și de prevenire a încălcărilor ordinii publice. Este foarte activă, energică și permanent își perfecționează atât măiestria profesională, cât și pregătirea fizică.

Irina Șumilova, alături de colegii săi, se află mereu la datorie printre cetățenii raionului, promovând  inițiati-vele Poliției Republicii Moldova, a Inspectoratului de Poliție Drochia, dar și campaniile naționale și locale de informare în masă: lupta împotriva violenței, a folosirii drogurilor, a râspândirii HIV/SIDA, COVID-19, etc. De asemenea, împreună cu colegii, organizează și participă activ în campaniile de susținere și ajutor a copiilor din familiile defavorizate sau din centrele sociale locale, la dezvoltarea mișcării publice la nivel de raion „Bunicii grijulii”, participă activ în diverse ședințe, întruniri, sărbători, evenimente, reprezentând cu mândrie colectivul din care face parte. Este dornică de a cunoaște cât mai mult și își satisface setea de cunoștințe atât în raion, cât și la nivel de republică, dar și peste hotarele țării.

Activitatea Irinei Șumilo-va a fost observată și apreciată prin diferite forme: fie acordarea anticipată a unui grad de poliție în temeiul succeselor înregistrate, fie stagierea internațională la care a participat, fie prin mențiuni și diplome.

Munca onestă, vocația și realizarea exigentă a programului de activități, dar și rezultatele profesionale deosebite au servit drept motiv bine întemeiat, ca Irina Șumilova să fie desem-nată cu Titlul onorific al MAI „Polițista anului 2020” la Categoria „Ordine publică”, Specializarea „Polițist de sector”.

Irina este polițistă de mai bine de un deceniu, iar meseria de polițist, consideră ea, este potrivită pentru caracterul ei și îi oferă un mod de viață activ.

Soarta și-o construiește omul singur. Sunt o persoană dinamică, întreprinzătoare, iar pe plan profesional sunt motivată și competitivă. Pentru mine succesul înseamnă să ajungi să faci ceea ce îți place, să-ți transformi pasiunea în meserie. Profesia m-a completat, m-a împlinit și mi-a conferit noblețe”,- mărturisește Irina.

Polițista este pasionată în mod serios de sport. În 2018, a participat la Campionatul Național de armwrestling între angajații poliției, unde a obținut locul I la brațul stâng, iar în 2019 – locul II la ambele brațe.

Irina Șumilova este și re-cunoscătoare, dar și mândră de a fi parte a Poliției Națio-nale, deoarece se simte onorată și împlinită să ducă la bun sfârșit fiecare misiune ce-i este încredințată, indiferent de timp sau loc.

Maxim BERNIC, șef, Inspectoratul de Poliție Drochia

 

Lasă un răspuns