Mindria meleagului drochian

news_gl_a.jpg
Glia Tags
Parteneri
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

This page require Adobe Flash 9.0 (or higher) plug in.

PostHeaderIcon Eminem de la Drochia

„Eminem de Drochia, care a ridicat sala în picioare la „Moldova are talent”. Această noutate a împânzit canalele TV şi internetul cu o viteză fulgerătoare.

Vladimir Mânăscurtă este un tânăr de 28 de ani, originar din or. Drochia. În 2003 absolveşte LT „M. Eminescu” şi şcoala de pictură pe „10”. După studiile făcute la Universitatea Tehnică din Chişinău, dorind să cunoască viaţa europeană, pleacă la muncă în Italia. În străinătate a muncit mulţi ani bucătar într-un restaurant, unde a învăţat adevăratul secret al pizzei italiene. Lucrul mergea bine. Viaţa decurgea aşa cum îşi dorea el. Era la un pas de a primi cetăţenia italiană, dar... vocaţia i-a fost să fie alta.

 

PostHeaderIcon Обидно за коллегу-героя

Молодое поколение должно знать историю своей страны, имена тех, кто не пожалел жизни во имя сохранения  целостности и независимости Молдовы.

 Так уж случилось, что в канун праздников я попал в больницу, где лечился в хирургическом отделении. Там же лежал парнишка-старшеклассник по имени Максим. Свободного времени в больнице предостаточно, поэтому говорили о многом. Узнал, что он учится в лицее №3. Спрашиваю: “А почему лицей назван в честь Владимира Боярницкого?”. В ответ Максим ничего толком объяснить не мог. Меня это очень огорчило; и как гражданина, и как бывшего работника полиции.

 

PostHeaderIcon Drochienii se vor informaţi

Colectivul Centrului de Poştă Drochia, şef, Anatol Bugai, s-a plasat pe primul loc în concurenţa republicană de muncă pe anul 2013. Oficiile poştale din raionul nostru au efectuat abonarea la ziare şi reviste în sumă totală de 1 milion 633 mii 296 lei. Cele mai multe abonamente, 4105 exemplare, le are ziarul local „Glia drochiană”. După el urmează „Comunistul” cu 1267 exemplare, „Realitatea” – 575, „Sănătate de acasă” – 709, „Кoмсoмoльская правда” – 550 şi „Socialistul” – 458 exemplare.

 

PostHeaderIcon Cinci incendii în trei săptămâni

Cinci incendii în trei săptămâni
De la începutul anului curent în raionul Drochia s-au produs 5 incendii, care au cauzat pagube materiale de diferită gravitate. Două incendii au izbucnit în or. Drochia, celelalte trei – în satele Sofia, Miciurin şi Chetrosu. După cum ne-a comunicat Alexandru Irodoi, şef, Secţia Situaţii Excepţionale, pagubele cauzate de incendii se estimează la circa 23 mii lei. Din fericire, focul nu a luat nici o viaţă de om.
 

PostHeaderIcon Călători fără călătorii

Acum câteva luni, Brian Cox, profesor de fizică la Universitatea din Manchester, într-o prezentare susţinută la BSF (Festivalul Britanic de Ştiinţă) declarase, că “o călătorie în timp este posibilă, însă doar în viitor, nu şi în trecut”.

Habar n-am cum stau englezii la acest capitol, la noi însă, nu poţi călători nici în prezent.

 

În dimineaţa de Crăciun am hotărât să plec în ospeție la Antoneuca. M-am gândit că, de sărbători, multă lume merge la părinţi şi rude în sate şi că ar trebui să vin mai degrabă la gară pentru a “prinde loc”... Hop şi na! La ora stabilită plecării nici zare de microbusul de rută, deşi eram 8 oameni în acea direcţie. Am întrebat doamna responsabilă de la ghişeul gării, dânsa a strâns din umeri şi mi-a zis că “n-o fost nici la 6 dimineaţa şi nu ştiu dacă o să vină. Ei sunt particulari şi noi nu ştim dacă lucrează azi ori nu. Mergeţi până la Glavan şi de acolo la poputkă”...

Cred că este pentru prima dată în viaţă când am rămas extra-stupefiat. Eram ca un bou fără păcate la poarta nouă a raiului. Cum adică “la poputkă”?! Deci, în dimineaţa Crăciunului, pe o ceaţă şi o mâzgă de tot oribilul, eu trebuie să ajung la destinaţie prin tot felul de metode, numai nu cu transportul special destinat acestei călătorii?! E ca şi cum ai merge la market după pâine şi vânzătorul ţi-ar spune  “ştiţi, distribuitorul e particular şi...Dacă vreţi, puteţi merge la combinatul de panificaţie şi acolo poate găsiţi ceva...din făină!”.

Nemulţumirea-mi este cu atât mai mare, cu cât mai mulţi călători se indignau de faptul că şi după Revelion, anumite rute au fost amânate din cauză, că unii administratori ai mijloacelor de transport public privat nu au ieşit pe rută.

Nu acuz sub nici o formă administraţia gării. Ba, dacă ar fi după mine, le-aş decora pe doamnele de la ghişeele gării cu Ordinul Republicii! Pentru că activează în condiţiile unui “gulag democratic” - închise într-un fel de cabine, fără încălzire pe timp de iarnă şi fără aer condiţionat pe timp de vară într-o continuă comunicare cu tot soiul de caractere şi personaje; cu un utilaj tehnic învechit…

Vreau doar să ştiu cine se face responsabil de iresponsabilitatea prestatorilor de servicii de transport privat de pasageri, în perimetrul raionului Drochia?!

Şi după cum, în calitatea mea de moldovean de rând, nu sunt deprins în a aştepta mană de la stat, pentru a-mi răspunde la întrebarea de mai sus, am accesat site-ul Consiliului raional... Cu excepţia greşelilor gramaticale şi a puhoiului de specialişti principali, în diferite domenii,  nu am gasit nimic... Nimic, cât de cât aproximativ-aproape de expresia “transport de pasageri”.

Bine, poate e vina mea. Poate nu cunosc eu toate subtilităţile în partea ce ţine de călători şi călătorii pe teritoriul Republicii Moldova, dar trebuie să fie cineva care să poată să-mi răspundă la întrebarea “de ce nu am ajuns la Antoneuca cu microbusul de rută?!”.

P.S. “Sanie cu zurgălăi...”

Andrei BULGARU

 

 

PostHeaderIcon Omul care vede lumea cu ochii sufletului

Autorul acestor poze este Veaceslav Vazdautan, un fotograf cu har de la Dumnezeu. Intr-o discutie a marturisit, ca are poze deosebite pentru citeva zeci de expozitii. Am vazut sute din ele. Sunt cu adevarat inedite nu doar prin realizarea lor, ci, mai ales, prin continul lor, prin mesajul ce il transmit.


 
Vizitatori Online?
Avem 2 vizitatori online
Bucurati-va de film
Comentarii
Anticoruptie
Open in new window
Pe Glia se citeste...
articles_l.jpg
i_phone_gl.jpg
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi217
mod_vvisit_counterIeri458
mod_vvisit_counterpe saptamina1653
mod_vvisit_counterIn aceasta luna16117
mod_vvisit_counterIn total895014

Avem: 2 vizitatori online
al tau IP: 54.243.23.129
 , 
Azi e: 17 Apr, 2014
Follow Us
Find us on Facebook