Mindria meleagului drochian

news_gl_a.jpg
Glia Tags
Parteneri
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Principala Noutati

PostHeaderIcon Noutati

PostHeaderIcon Paula Chiriac merge la Geneva

Noutati

În Republica Moldova, Zilele Francofoniei se desfăşoară anual la 20 martie, începând cu 1997, când republica noastră a devenit membră a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.

Anul acesta activitățile Zilelor Francofoniei au fost programate pentru perioada 17-31 martie. În cadrul lor  au fost planificate concursuri de poezii, cantece, seminare, victorine, demonstrări de filme francophone, întâlniri, alte activităţi.

Elevii, împreună cu profesorii din şcolile unde este studiată limba franceză, în perioada Zilelor Francofoniei, au planificat şi au desfăşurat diverse acţiuni cultural-cognitive de promovare a culturii şi vorbirii franceze, cum ar fi concursul cântecului francez, seminare, întâlniri la masa rotundă.

 

PostHeaderIcon Progres

Noutati

Acesta e unul din cele mai pronunţate cuvinte din Moldova ultimilor douăzeci şi ceva de ani…

 Şi în toţi aceşti ani, noi, moldovenii am progresat numai în pronunţarea cuvântului ”progres”. În rest, cam toate au rămas pe locuri. S-au schimbat numai guvernanţii, dar acest lucru nicidecum nu poate fi numit progres. Este mai mult o evoluţie în sensul darwinist al cuvântului. Or, un organism, spre exemplu, un burete de apă dulce s-a dezvoltat (a evoluat) tot într-un burete de apă dulce, dar cu alt aspect şi alte principii de alimentaţie…

 

PostHeaderIcon Război şi pace

Noutati

Aparent acestea sunt cele mai populare antonime din lexiconul internațional...

 

PostHeaderIcon 8 Martie - sărbătoare inutilă?

Noutati

Niciodată nu am înțeles faza cu Ziua Internațională a Femeilor.

 Pentru mine este inexplicabil faptul că, într-o zi prestabilită, trebuie să manifest un comportament diferit față de un anumit grup de persoane. Sunt femei pe care le iubesc, sunt femei pe care le simpatizez, sunt femei pe care le urăsc și sunt femei care îmi sunt indiferente.

 

PostHeaderIcon Становитесь в хоровод!

Noutati

Масленица – это веселое и шутливое прощание с зимой и ожидание скорой встречи с весной. Зародился праздник у славян, но давно уже уютно чувствует себя и у других народов.

 

PostHeaderIcon Poftim la „Mărţişor”!

Noutati

Secția cultură invită la Festivalul Național de Muzică „Mărțișor - 2014”, care se va desfășura în perioada 1-9 martie, ora 16.00, în Casa raională de cultură.

 

PostHeaderIcon Mărţişoare pentru cititorii "Glia drochiană"

Noutati

Copiii din ansamblul "Colindeţ", condus de Lidia Paterău, de la Casa de cultură din satul Sofia, au felicitat redacţia şi toţi cititorii ziarului "Glia drochiană" cu "Mărţişorul-2014".

Prin intermediul nostru ei v-au transmis, dragi prieteni, sănătate şi succese, bunăstare şi prosperare, o primăvară superbă şi ani îndelungaţi de viaţă. Ne alăturăm şi noi acestor sincere şi calde felicitări şi vă mulţumim pentru fidelitate.

 

PostHeaderIcon Divanul* şi Leagănul

Noutati

Pentru renovarea sediului Parlamentului, din bugetul de stat au fost cheltuite 350 milioane lei! Or, aproximativ 19 milioane jumătate de euro!

 Se pare însă, că această cifră nu-i sperie pe demnitarii noştri, care afirmă sus şi tare că, pentru finisarea lucrărilor, mai sunt necesare 170 milioane lei! Adică, aproape jumătate din suma deja investită!...


 
Mai multe articole..
Vizitatori Online?
Avem 5 vizitatori online
Comentarii
Anticoruptie
Open in new window
Pe Glia se citeste...
1i_phone_gl.jpg
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi339
mod_vvisit_counterIeri545
mod_vvisit_counterpe saptamina1317
mod_vvisit_counterIn aceasta luna15781
mod_vvisit_counterIn total894678

Avem: 6 vizitatori online
al tau IP: 54.235.36.164
 , 
Azi e: 16 Apr, 2014
Follow Us
Find us on Facebook