Bani făcuţi pe sănătatea noastră?

Muzica şi ţipetele de la „Parcul de distracţii” de pe str. Independenţei ţin locatariidin preajmă treji până după miezul nopţii.

© Glia Drochiană/Cristina Jitaru
Bani făcuţi pe sănătatea noastră?

De câţiva ani în oraşul Drochia, chipurile, de „Ziua Copiilor”, în centrul oraşului, chiar în nemijlocita apropiere de blocurile de locuit din centru, îşi întinde „corturile” un, aşa zis, „Parc de distracţii pentru copii”.

Astfel, începând cu ora 17.00 centrul oraşului, împreună cu blocurile şi locatarii lor, se zguduie de muzica dată la maxim, însoţită de ţipetele entuziasmate ale copiilor, stigătele de avertizare ale părinţilor şi scrâşnetul inventarului „cu barbă”.

În urma acestui calvar, cu numele „distracţie” orăşenii care, în virtutea destinului locuiesc în preajmă, se confruntă cu, uşor spus, mari incomodităţi.

Suntem de acord, copiii trebuie să beneficieze de distrcţii, de o vacanţă frumoasă, de jocuri etc. Dar organizarea acestor toate, trebuie să fi făcută cu cap.

Tradiţia de amplasare a „Parcului de distracţii” chiar în centru, în apropiere de blocurile de locuit, de sectorul particular şi, nu în ultimul rând, de instituţiile publice este una proastă.

Cauze negative sunt mai multe, între ele:

  1. Deteriorarea asfaltului la fixarea „maşinăriilor”;
  2. Blocarea accesului spre instituţiile de administrare publică;
  3. Nerespectarea drepturilor locuitorilor la linişte.

De mai multe ori am apelat conducerea primăriei, chiar şi poliţia, dar… în van. Acum chiar nu se mai poate, de aceea, cerem insistent:

  1. La orele 22:00 să înceteze orice act de distracţie în centrul oraşului.
  2. La anul viitor „Parcul de disctracţii” să fie amplasat în afara centrului oraşului.

Galina PAVALENCU,
în numele locatarilor de pe străzile Independenţei,
Vasile Lupu şi sectorul particular din preajmă

Lasă un răspuns