Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Trofeele au venit prin muncă

Prin   /  16 octombrie 2015  /  Nici un comentariu  /   56

Clubul de dans sportiv „Imperia”, ne-a reprezentat raionul la competiția internațională „Chișinău Open 2015”. Micii dansatori s-au întors acasă cu trofee şi diplome de merit pentru locul I şi II.

Clubul de dans sportiv Imperia s-a întors acasă cu victorie

Clubul de dans sportiv Imperia s-a întors acasă cu victorie

Recent, cei mai buni dansatori ai Clubului de dans sportiv din oraş, cu vârsta cuprinsă între 5 şi 7 ani, și-au demostrat capacităţile, abilităţile şi, nu în ultimul rând, pasiunea, în cadrul competiției internaționale de dans sportiv cu genericul „Chișinău Open 2015”. Timp de două zile, cupluri de dansatori din 35 de ţări şi-au etalat talentul în incinta Palatului Republicii din Chişinău.

Fiecare echipă trebuia să susţină 4 probe de dans: disco, rilio, polca. Deşi lupta a fost acerbă, drochienii au reuşit să obţină locuri de frunte.

– În finală am ajuns să concurăm cu experimentatul, renumitul şi cunoscutul Club de dans sportiv „Codreanca”. A fost o competiţie frumoasă, dar foarte grea. Într-adevăr micii noştri dansatori sunt talentaţi, însă, pentru a se impune la această competiţie au trebuit să muncească foarte mult. Desigur, ei au meritat din plin trofeele, diplomele, aplauzele frenetice şi îndelungate, – ne-a mărturisit Daniela Zaporojan, coregraful Clubului de dans sportiv „Imperia” din Drochia.

Astfel, în cadrul competiției de la 10 octombrie, Maxim Paladi şi Alina Leah, promoţia 2006-2009, au obţinut locul I, iar colegii lor, Florin Tomaşevici şi Carolina Oleinic (aceeaşi promoţie), au fost apreciați cu locul II.

În a doua zi de concurs, duminică, locul I și II (promoția 2009-2011) le-au revenit, respectiv, perechilor compuse din Vladimir Croitoru – Ecaterina Vasin și, din nou, Florin Tomaşevici şi Carolina Oleinic.

Aici, însă, nu se încheie capitolul competiţiilor. Daniela împreună cu echipa sa, se pregăteşte intens pentru un alt concurs, cel din 21 noiembrie curent. Dansatorii de la „Imperia” urmează să participe la Festivalul Internaţional de dans sportiv „Pantofiorul de Aur”, ce va alea loc tot la Chișinău.

O altă competiție, bifată în agenda de lucru, este cea care se va desfășura la Iași, România, în luna decembrie 2015. Dansatorii drochieni vor lupta pentru Cupa de dans sportiv „Reflex”.

Nici băștinașii nu vor fi privați de a-i admira pe micii dansatori. În cadrul sărbătorilor de iarnă, „Imperia” își propune să organizeze un concert inedit, compus din diferite genuri de dans.

 Autor: Cristina POSTOVAN

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

logo_ICPC-2019

Bine de știut. Răspunsuri la întrebări frecvente despre alegeri și procesul de vot

Citeşte mai mult →