Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

„Dragon Boat”-ul în Moldova

Prin   /  19 octombrie 2015  /  Nici un comentariu  /   84

O adevărată bătălie pe apă a avut loc la sfârșitul lui septembrie pe lacul orășenesc din municipiul Bălți.

Pentru prima dată în Republica Moldova s-a desfășurat competiția unui nou gen de sport: canotaj pe barcă „Dragon Boat” („Bărcile Dragonului”). Pentru întâietate au luptat echipele din Ucraina și Moldova. Ultima a fost formată din sportivii CS „Vulturi” (or. Drochia, director Eduard Caramov) și CS „Dragon-Basarabia” (mun. Bălți, director Vasilii Nebesnâi).

Competiția a fost aprigă, ambele echipe au fost bine pregătite, plus la toate și condițiile climaterice au fost nu din cele mai favorabile – rece și vânt puternic. Astfel că, victoria a fost obținută de echipa gazdă, care și-a depășit adversarii cu doar 2 secunde.

Cele mai mari emoții suporterii și oaspeții le-au avut la finele întrecerii. De la mic la mare au vâslit alături de profesioniști.

La inițiativa lui Nicolae Juravschi, directorul Comitetului Național Olimpic, dragonii de la nord „au zburat” la capitală și au participat la evenimentul „Olimpic EcoFest”, desfășurat pe lacul din Valea Morilor. Pentru tinerii sportivi a fost o mare provocare de a se întrece cu echipele veteranilor și maieștrilor în sport și cea a Comitetului Național Olimpic.

Nelly CIOBANU

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

1_Afganistan

Amintiri, durere, lacrimi, regrete… Afganistan

Citeşte mai mult →