Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Aurica ROMAN: „Dacă cineva îți închide ușa, Dumnezeu îți deschide fereastra”

Prin   /  4 ianuarie 2016  /  Nici un comentariu  /   47

Aurica Roman este o drochiancă (sat) cu cele mai alese calități: frumoasă la chip, gingașă la vorbă, fină la suflet, rafinată la gusturi, plină de inspirație, artistică, talentată, cu drag de oameni și respect pentru semeni.

Aurica ROMAN, „sculptor” în fructe și legume, s. Drochia, inspirație și talent imprimate pe chip

Aurica ROMAN, „sculptor” în fructe și legume, s. Drochia, inspirație și talent imprimate pe chip

E tânără, dar deja a reușit să se implice în multe activități: a lucrat profesoară de canto și teorie a muzicii la școala de arte din Chișinău. Mai apoi a muncit în calitate de pedagog-psiholog. Concomitent mergea la diverse sindrofii (nunți, cumetrii, jubilee, diverse ceremonii), unde presta servicii de carving (sculptare în fructe, legume, ce sunt folosite la ornarea bucatelor, ajustarea meselor „dulci”).

Un minunat buchet vitaminic și aromat

Un minunat buchet vitaminic și aromat

— Carving-ul este o artă migăloasă, – mărturisește Aurica, – deoarece ai nevoie de mult antrenament și nu mai puțină răbdare. Multe fructe le-am sculptat printre lacrimi. Tăieturile la degete nu mi se cicatrizau cu lunile. Nu mai zic de bătăturile care mă frigeau până în adâncul inimii. Răbdam pentru că eram conștientă de faptul, că fiecare început e complicat. Acum, în carving, stau bine pe picioare. Sunt, cum s-ar zice, din meserie. Planific să-mi extind această afacere, de aceea sunt în căutare de „complici”, de persoane care își doresc să facă această muncă ce aduce atâta fericire la final.

(Un material mai detaliat despre Aurica Roman urmează a fi publicat în unul din numerele viitoare).

Liuba BULGARU

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Trofim BRINIȘTER, Galina BAIDAUZ, Lucia RUSANOVSCHI, Lucia POPOVICI, Nina MIHAI, Iulia ARAMĂ cu administrația raionului

La straja sănătăţii oamenilor

Citeşte mai mult →