Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Copiii din Germania din nou au trimis daruri semenilor din raionul Drochia (foto)

Prin   /  18 ianuarie 2016  /  Nici un comentariu  /   45

Deja câţiva ani la rând, în pragul sărbătorilor de iarnă, publicaţia „Glia drochiană” este „puntea de legătură” dintre copiii din Germania şi semenii lor din raionul Drochia.

Moş Crăciun abia se vede de după mormanul de cadouri expediate de copiii german

Moş Crăciun abia se vede de după mormanul de cadouri expediate de copiii german

(Început în nr.1-2 din 1 ianuarie 2016) Acțiunea de binefacere, inițiată de Organizaţia de caritate „Round Table” din Germania, susţinută de ONG „Rotary Club Chişinău”, având suportul media al PP „Glia drochiană”, a găsit copiii binedispuși și pregătiți pentru a-l întâmpina pe Moș Crăciun și în iarna aceasta. Întru a le face sărbătorile de iarnă mai feerice, iar Crăciunul mai deosebit, mai mulţi copii germani, împreună cu părinţii lor, l-au ajutat pe Moșul să pregătească cadouri pentru semenii lor din Republica Moldova, în general, și pentru cei din raionul Drochia, în special. Darurile merg de fiecare dată către copiii din familiile vulnerabile, centrele de plasament, casele de copii de tip familial.

„Ambasadorii Crăciunului” au fost deja la Centrele de plasament pentru copii „Căldura casei” şi „Ciocârlia” din or. Drochia (vedeți în nr. 47 din 11 decembrie și pe pagina web). Iar de Crăciun, „Glia drochiană” împreună cu Moş Crăciun, a mers pe la cele 7 Case de copii de tip familial din raion, bucurând discipolii lor cu frumoase cadouri. În sacul Moșului au fost pregătite daruri și pentru o familie social vulnerabilă din s. Țarigrad, unde cresc și se educă 6 copilași. La rândul lor, atât copiii de la Centrele „Ciocârlia” şi „Căldura casei”, cât și cei de la Casele de copii de tip familial „Bubulici” din s. Chetrosu, „Curmei”, s. Moara de Piatră, „Popescu”, s. Gribova, „Cazacu”, s. Pelinia, „Furtună”, „Porcescu” şi „Jan Ciumac”, toate trei din or. Drochia, au pregătit și au prezentat colinde, urături, cântece și poezii pentru a le transmite prietenilor săi din Germania „un mulțumesc” întru consolidarea atmosferei de sărbătoare.

Nelly CIOBANU

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

logo_ICPC-2019

Bine de știut. Răspunsuri la întrebări frecvente despre alegeri și procesul de vot

Citeşte mai mult →