Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Ne putem considera cu adevărat norocoşi

Prin   /  29 ianuarie 2016  /  Nici un comentariu  /   726

Precum un foc se aprinde de la alt foc, așa și sufletul omului se modelează datorită sufletului altui om.

Președinta AGIRoMD Viorica LISNIC (la dreapta)

Președinta AGIRoMD Viorica LISNIC (la dreapta)

Astfel a început modelarea, promovarea și tămăduirea sufletelor celor prezenți la prima întâlnire din anul 2016 a membrilor sucursalei raionului Drochia, a Asociației Generale a Învăţătorilor din România filiala Republica Moldova-AGIRoMd, organizată la 15 ianuarie de către Viorica Lisnic, președintele sucursalei.

Cu stropi de înțelepciune la atelierul de lucru au venit învățători cu vocație din satele Chetrosu, Șuri, Pelinia, Mândâc, satul Drochia și de la Liceul Teoretic „M. Eminescu” or. Drochia, nelipsit fiind și membrul activ al asociației Iurie Melinte, care este ca o carte deschisă din care avem să citim lecții de omenie, de profesionalism. Pas cu pas ne-a îndemnat să parcurgem etapele schimbării, să colaborăm pentru a face ceva frumos și util în educație. Alocuțiunea de deschidere a fost prezentată de Viorica Lisnic, președintele sucursalei, având menirea să ofere lumină, înțelepciune și speranță pe tot parcursul atelierului. Activitatea de cunoaștere organizată de învățătoarea Steliana Vasin, L.T.,,M. Eminescu”, ne-a înviorat, ne-a creat o atmosferă prietenoasă, schimb de experiență pentru noi, cadrele didactice dornice de comunicare educațională. A fost captivant și momentul când fiecare membru a relatat ce înseamnă pentru el AGIRoMd.

O secvență din cadrul activității „Gânduri de colecție” cu membrul activ al asociației, Iurie MELINTE

O secvență din cadrul activității „Gânduri de colecție” cu membrul activ al asociației, Iurie MELINTE

Orice activitate este realizată mai ușor și mai eficient în colaborare. În acest context țin să menționez că a fost ales Consiliul de organizare al asociației la nivel de sucursală. În planul de activitate pentru anul 2016 s-au pus în discuții subiecte diverse: atât teoretice, cât și practice, chiar și distractive. Doamnele învățătoare au venit cu idei bune de a invita la cercurile pedagogice persoane notorii pentru a organiza la Drochia ateliere cu diferite tematici, ca bunele practici în școala proactivă să devină o tradiție a întrunirilor noastre și de ce nu, să ne relaxăm împreună la un spectacol, concert etc. Evaluarea atelierului de lucru s-a realizat prin activitatea „Gânduri de colecție” propusă de președinte.

Viorica LISNIC prezintă activitatea sucursalei raionului Drochia a AGIRoMd

Viorica LISNIC prezintă activitatea sucursalei raionului Drochia a AGIRoMd

Salutăm și apreciem inițiativa, entuziasmul și profesionalismul Vioricăi Lisnic, președintele Sucursalei Drochia AGIRoMd, pentru ridicarea în raion la rang înalt a meseriei de învățător, cât și îndemnul la solidaritate, durabilitate și formare continuă a tuturor „semănătorilor de lumină” din raion. Cu o vocațiune cerească ne-a deschis inimile spre colaborare, cercetare, bune practici.

Participanții de la întrunire

Participanții de la întrunire

Ascultând punctele de vedere ale colegilor din sucursală pot afirma: într-o lume ca a noastră, supusă unor schimbări permanente, suntem fericite că suntem membre ale AGIRoMd, fiindcă participăm la diverse activități ale asociației, comunicăm cu dascăli competenţi, dascăli în toată puterea cuvântului, ceea ce ne face să înţelegem că, în esenţă, avem aceleaşi aspiraţii, valori, obiective, idealuri. Deci ne putem considera cu adevărat norocoși. Și nici nu am observat cum s-au scurs cele patru ore. Vorba poetului G. Vieru: „Orele… se trec ca florile”, ore umplute cu înțelepciune și diplomație încununate cu o Scrisoare de recunoștință nouă, tuturor, oferită de Viorica Lisnic.

Viorica PLATON,
învățătoare L.T. „M.Eminescu”,
membru al Consiliului de organizare, AGIRoMd sucursala Drochia

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Florile recunoștinței pentru Poetul Mihai Eminescu și opera eminesciană

Omagiu celei mai importante voci poetice române

Citeşte mai mult →