Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Omul sfinţeşte locul

Prin   /  26 martie 2016  /  Nici un comentariu  /   211

Marţi, 22 martie, curent, la Drochia s-au desfăşurat două activităţi în paralel, ambele având în prim plan activitatea poliţiei.

Centrul mobil de prevenire și informare a poliției pe piața centrală a or. Drochia

Centrul mobil de prevenire și informare a poliției pe piața centrală a or. Drochia

În faţa Consiliului raional Drochia, Centrul mobil de prevenire şi informare a poliţiei, Inspectoratul General de Poliţie Chișinău, a invitat tinerii de la liceele din oraş la o discuţie în domeniul delicvenţei juvenile. Utilizând tehnica informaţională şi video, Svetlana Ţurcanu şi Gheorghe Cociu, secţia prevenire a Direcţiei generale securitate publică, au discutat cu elevii despre drepturile şi obligaţiunile lor, despre factorii ce stimulează infracţiunile printre tineri, de ce ei intră în conflict cu legea, care sunt motivele violenţei în familie şi în societate.

Elevii, dornici să afle cât mai multe lucruri utile, au adresat diverse întrebări. Ei au fost salutaţi de Gheorghe Cavcaliuc, şef-adjunct al IGP, şef-interimar al Poliţiei Naţionale, îndemnându-i să-şi cunoască drepturile, să respecte legislaţia şi să devină cetăţeni activi.

Apoi, în sala de şedinţe a Consiliului raional Drochia, a demarat a doua activitate – întâlnirea de lucru a conducerii IGP cu reprezentanţii APL de ambele nivele, cu şefii serviciilor desconcentrate, cu şefii de secţii, de instituţii, întreprinderi şi organizaţii. Cu alte cuvinte, sala a devenit neîncăpătoare.

Vasile Grădinaru, preşedintele raionului, a prezentat oaspeţii de la Chişinău, și, în primul rând, pe Boris Andonii, noul conducător al Oficiului Teritorial Soroca a Cancelariei de Stat, ce deserveşte şi raionul nostru. După ce Gheorghe Cavcaliuc a informat publicul despre scopul vizitei în teritoriu a echipei centrale, despre Centrul mobil aflat la moment în discuţie directă cu tinerii, despre proiectele, la implementarea cărora activează organele republicane ale poliţiei, dânsul a invitat la o conlucrare activă cu organele de poliţie pentru a crea o societate nouă, bazată pe parteneriat. Şi a chemat publicul la o discuţie constructivă, onestă, deschisă.

(Detalii citiți în nr 13 al PP „Glia drochiană”)

Valentina CEBOTARI

Foto: Nelly CIOBANU

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Юрие Мелинте - о недостаточности намеченных средств для сферы образования

У района есть бюджет на 2020-й, в первом чтении

Citeşte mai mult →