Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Nicu Ţurcanu, actorul anului

Prin   /  18 aprilie 2016  /  Nici un comentariu  /   285

Nicu Ţurcanu, actor al Teatrului “Geneza Art”, originar din s. Antoneuca, raionul Drochia, în 2016 a luat premiul pentru “Cel mai bun rol masculin”, după ce a jucat rolul central la Dorian Gray în spectacolul cu acelaş nume.

Imagina de la premieră „Dorian Gray”. Sursa: EA.md

Recent, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, a avut loc cea de-a XV-a ediție a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova, la care au participat mai mulți oficiali și oameni de cultură din țară. În cadrul Galei UNITEM au fost premiaţi cei mai buni actori, cele mai bune spectacole, dar şi personalităţile care promovează şi susţin arta teatrală din Republica Moldova.

Imagina de la premieră „Dorian Gray”. Sursa: EA.md

Printre cei premiaţi a fost şi Nicu Ţurcanu, redactor-prezentator la Radio Moldova, originar din s. Antoneuca, Drochia. Nicu Țurcanu, actor al Teatrului „Geneza Art”, a obținut premiul pentru „Cel mai bun rol masculin”. Distincția a fost acordată pentru rolul central „Dorian Gray” din spectacolul cu acelaș titlu, după Oscar Wilde, în regia Danielei Burlaca.

Imagina de la premieră „Dorian Gray”. Sursa: EA.md

Dorian Gray este personajul care îmbină în sine narcisismul, obsesia pentru eterna frumusețe și tinerețe, fiind gata să-și vândă cu ușurința sufletul în schimbul tinereții veșnice.

Imagina de la premieră „Dorian Gray”. Sursa: EA.md

Pentru concursul Galei Premiilor UNITEM-2016 teatrele din țară au fost prezentate circa 40 de spectacole, ele fiind vizualizate și monitorizate.

Cristina JITARU

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

logo_ICPC-2019

Bine de știut. Răspunsuri la întrebări frecvente despre alegeri și procesul de vot

Citeşte mai mult →