Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Este aşteptată cu nerăbdare

Prin   /  19 aprilie 2016  /  Nici un comentariu  /   38

Larisa Banaru de mai mulţi ani activează în calitate de poştaşă în satul Sofia. Îşi primeşte corespondenţa la Oficiul Poştal şi porneşte prin sat cu veşti bune şi ziare aşteptate.

Larisa BANARU, postașă, s.Sofia

Larisa BANARU, postașă, s.Sofia

Aceasta este ocupaţia ei de bază, munceşte cu tragere de inimă, cu interes şi cu iniţiativă. Luând geanta cu ziarele şi corespondenţa de pe sectoarele de care sunt responsabile, Larisa, împreună cu colegele sale, fie ploaie, fie vânt, soare nemilos sau zi scurtă de iarnă, se deplasează pe la casele oamenilor pentru a duce la destinaţie producţia poştală. De fiecare dată sunt întâmpinate cu multă amabilitate.

Este aşteptată la portiţe de consăteni nu numai pentru corespondenţă, dar şi pentru a schimba o vorbă. O întreabă, pur şi simplu, despre viaţă sau când va fi pensia mai mare, sau când se vor termina tulburările şi nesiguranţa din ţară. Poştaşa, chiar dacă se grăbeşte, întotdeauna găseşte câteva minute pentru cei ce îi solicită opinia.

Însă cea mai lungă zi pentru abonaţii din sat este vinerea, când apare PP „Glia Drochiană”.

Cititorii permanenţi ai ziarului, dar şi noii abonaţi, aşteaptă cu nerăbdare când le aduc „Glia drochiană”, – ne mărturiseşte Larisa, – ea fiind şi cronicarul evenimentelor, dar şi letopiseţul faptelor bune din raion. Mulţi o citesc din scoarţă în scoarţă, mă întreabă să le explic anumite lucruri, unele cititoare mai în vârstă îşi doresc să găsească istorii din viaţă, căci acestea sunt lecturate mai cu interes. Cele mai tinere vor să găsească în paginile ediţiei nişte sfaturi cum să-şi îngrijească tenul feţii ars de soare sau mâinile obosite şi înăsprite de munca câmpului.”

Larisa mai are o ocupaţie de suflet, este artistă şi cântă. Mai mult cântă cu sufletul, căci, în cea mai mare parte, evoluează pentru consătenii săi. Împreună cu formaţia condusă de Victor Şerşen, sunt solicitaţi la diverse manifestări culturale, la nunţi, cumetrii, zile de naştere. Pe lângă toate, are foarte multă inspiraţie la pregătirea programelor de concert cu propria formaţie, ce activează pe lângă casa de cultură, Larisa Banaru având rolul de “prima vioară”.

În munca de bază, la fel, este printre primii. Larisei Banaru i-a fost conferit titlul „Personalitatea anului 2011” pentru merite deosebite în activitatea profesională.

Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

У нас отличный тротуар!

Citeşte mai mult →